Kickback - muligheter for donering til Opensource/Linux

Om man skriver et blogginnlegg eller en artikkel som blir publisert hender det at en mottar kickback (morsomt navn for en som kjenner begrepet).

Jeg har litt (ikke mye) Kickback på kontoen, og jeg ser på Kickback som et potensielt godt redskap for å støtte prosjekter innen åpen kildekode / linux.

Tenker i hovedsak på prosjekter som ikke har kommersiell støtte fra før, eller små prosjekter som trenger litt oppmuntring.

Kunne også ha tenkt meg at en kunne donere til en prispott til sliterne som har jobbet år etter år på frivillig basis. (Kåring av årets sliter/bidragsyter) eller lignende hvor den som donerer ikke har innflytelse over hvem som mottar prisen annet enn via en avstemming.

Et tredje alternativ: Mulighet til å kjøpe medlemskap i foreninger som er relatert. (F.eks Linux Foundation, FSFE eller norske organsisasjoner).

Noen synspunkter?

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

vwlinux

Dette var et meget godt forslag omaha ;)

Veldig fint å kunne støtte noen som har laget GPL software.

Man kunne ha en link på forsiden, som viste til en innsamlingside. Hvor du kan gi bort dine oppsparte kickback til flere prosjekter som virkelig trenger de.

ak

Det bør være mulig å få til, så lenge det ikke blir for mye overhead. Vi må ta en runde på det internt, men jeg tipper at kravene er at det begrenses til en eller to valg per år og at det er organisasjoner som kan sende en faktura i året til Infinite Loop AS basert på en rapport som vi produserer og som organisasjonen kan offentliggjøre. Eksempelvis sha1(brukernavn + salt), beløp, tidspunkt, slik at dere kan verifisere selv at donasjonen har blitt inkludert.

Send gjerne inn forslag på organisasjoner eller prosjekter i denne tråden, så kan vi lage en avstemning etterhvert? Muligens for de som har minimum 20 kickback.

---

I Norge er vel NUUG en innlysende mulighet. Men de har en del penger på bok. *Personlig* ville det gledet meg om det gikk mere direkte til utvikling, f.eks. la et prosjekt finansiere bounties. Men det må være opp til dere.

omaha

Mht evt medlemskap kan jo en bonusording FRA f.eks NUUG i kombo med Kickback være et alternativ. Min tanke var å betale for medlemskap som en betaler for varer med Kickback. :-)

Jeg er ikke helt oppdatert på akkurat dette, men en gjenganger blant saker som savnes (blir brukt som argument mot Linux) er regnskap for småbedrifter. Et prosjekt som tilpasser en god eksisterende løsning til norske forhold ville vært en god kandidat.

Når det gjelder anerkjennelse av innsats er oversetterne en gruppe som lever en anonym tilværelse og som fortjener honnør.

For ordens skyld:
Dersom en slik løsning lar seg etablere vil jeg donere/anvende all opptjent og fremtidig opptjent Kickback i henhold til mitt forslag eller hva som nå måtte bli resultatet av dette forslaget.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer