Red Hat 5.5 Beta ute

Red Hat har sluppet versjon 5.5 i beta. Det satses som ventet sterkt på virtualisering med KVM utviklet av Qumranet som Red Hat eier.

Blant forbedringene er muligheten for at en prossess i en eller flere virtuelle servere kan dele ram som en "identisk" prossess har reservert i en annen virtuell server.

Det er også en rekke andre forbedringer - blant annet når det gjelder wifidrivere.

Versjon 5.5 kommer med støtte for IBM's nye Power7 CPU og betaen vil være tilgjengelig frem til 16 Mars.

Mer info finnes i Red Hat's tekniske detaljer knyttet til betaen.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

ak

Kult å se at de nå beveger seg videre fra hva Xen klarer. Dette med å dele minne vil gjøre det langt enklere å lage løsninger ala Google AppEngine og små maskiner i "skyen".

Tror ikke Citrix skjønte hva de kjøpte gitt :)

omaha

Har bygd meg en server med 4kjerner og 4gb ram som jeg kjører med CentOS 5.4. Den har fint lite belastning, men ettersom "alt" vil kjøre virtualisert blir det jo mange separate servere som ønsker å reservere ram.

Valg av OS og harware ble gjort med tanke på b.la "ram ballooning", så jeg kan reservere mer ram til hver av serverne uten å anskaffe mer ram når CentOS 5.5 slippes (har strengt tatt nok allerede men).

Foreløpig benytter jeg Webmin/Virtmin for å administere - men skal strippe ned når tiden er moden for det.

Jeg synes ihverfall at valget av KVM var ganske klart ut ifra mine intensjoner for serveren - som først og fremst er læring.

I tillegg er jo RHEL en "referanseløsning" og når de satser tungt på KVM tror jeg på en riktig så positiv utvikling og fremdrift. Vurderte også Debian, men jeg konkluderte med at RHEL/CentOS vil være bedre å jobbe med.

Har sittet endel år på Citrixklienter og jeg har aldri vært begeistret. Kostbar kompensasjon (og begrensning) for svakheter hos MS. Kanskje de får som fortjent? ;)

Får studere kurskatalogen til RedPill Linpro og telle kroner.
Har ymse LPIC dokumentasjon tilgjengelig og nettopp gått igang med å følge noen åpne C++ kurs for å skaffe meg en base for Qt/QtCreator, så jeg har litt å henge fingrene i. :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer