Felles strategi mot åpen kildekode?

Om ikke det har vært åpenbart forlengst: Android har utviklet seg til å bli en kjempesuksess. Et av tegnene på dette er Apple's søksmål mot HTC som oppfattes som et indirekte angrep på Android/Google.

Foreløpig ser det ikke ut som om Microsoft har gått til angrep på Android bortsett fra ved regulær produktutvikling. I den neste versjonen av Windows for mobiler er signalene nokså klare på at Microsoft velger en modell som speiler Apple's appstore med meget sterk kontroll over applikasjonene.

På mange måter lever Apple og Microsoft godt ved siden av hverandre. Apple holder seg innenfor bestemte markedssegmenter og Microsoft har relativt god kontroll på resten av markedet innen personlig kommunikasjon og datahåndtering. Unntaket har vært mobiltelefoner hvor Microsoft taper markedsandeler.

Android er på god vei til å snu helt opp ned på dette markedet som Microsoft vil ha en stor bit av med neste versjon av Windows for mobil.

Android truer ikke bare produktene fra Microsoft og Apple. Vikigere er det at Android legger kraftig press på forretningsmodellene deres. Apple og Microsoft vet hvordan de skal konkurrere med hverandre, men har desto større vanskeligheter med åpen kildekode.

Det KAN bety at Microsoft og Apple samarbeider eller kommer til å samarbeide om å beskytte felles interesser.

Microsoft er gjennom avtalen med Yahoo agressive i søkemarkedet, og konflikten mellom Apple og Google fremstår som hard mht Android. Det spekuleres i om Apple tar ibruk Bing fremfor Google.

Det gjenstår imidlertid å se om de etablerer en felles strategi mot åpen kildekode, og hvorvidt en slik strategi vil skape problemer med konkurransemyndigheter rundt omkring i verden.

Litt lesestoff:
MS blogginnlegg
Comuterworlds kommentar til MS' blogg
New York Times om Apple Vs Google

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Tertitten

Synd at MS og Apple ikke tar vinkler det hele litt annerledes å ser på Android som positiv konkurranse og en mulighet til å utvikle sine egne produkter til å bli enda bedre.. Merkelig at de ikke ønsker dette selv syns jeg, bedre å kontrollere markedet takket være bra produkter en å strupe igjen annen utvikling ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer