Android går for premiummarkedet

Utvalget blant mobiler med Android øker, og i motsetning til linuxsatsingen på nettbøker er det ikke i lavprissegmentene mobilprodusentene satser hardest.

Sony Ericsson's Xperia X10 har fått noe blandet mottagelse for byggekvalitet og enkelte merkverdigheter som kan fikses med oppdateringer i programvaren. Et annet problem Sony Ericsson ser ut til å streve med er lang tid mellom lansering og tilgjengelighet i markedet.

Samsung viste frem sin Galaxy S (4" amoled + 1 ghz cpu) på CTIA-messen i går, og det forventes at denne blir tilgjengelig worldwide nokså raskt.

Den største godbiten sto nok HTC for med HTC Evo 4G.
HTC har fått mye skryt av sin Windows 6.5 mobil - HTC HD2, men har nå vist frem en Androidmobil som overgår denne. 4,3" amoled, 1 ghz snapdragon cpu, 1gb rom, 512 mb ram, hdmi, 8 mpix kamera som filmer i 720p, 1,3 mpix kamera i front og tilrettelagt for augmented reality.

iPad ser også ut til å få mange konkurrenter med mer enn 50 androidbaserte tablets på vei. Google/Schmidt har mer eller mindre bekreftet at det kommer en applikasjonsbutikk for tablets.

Samtidig ser det ut som Palm (som ventet) er tilbake i dødens dal på tross av et bra produkt med gode omtaler. De har feilet helt på markedsstrategi, utrulling, økosystem og tilgjengelighet. Det spekuleres nå i oppkjøp pga interessante patenter osv.

Med det trykket som ligger latent i Androidplatformen bør kanskje Nokia forsere satsingen på både Symbian/Qt og MeeGO. De kan jo starte med å bekrefte/avkrefte at de vil gi offisiell MeeGO støtte på Nokia N900. Den er ikke så interessant uten.

Bilder sier mer en ord:
http://www.engadget.com/2010/03/23/htc-evo-4g-is-sprints-android-powered...
http://www.engadget.com/photos/htc-evo-4g-vs-hd2-and-desire-fight/#28268...
http://www.engadget.com/2010/03/23/samsung-announces-galaxy-s-android-sm...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

vwlinux

HTC Evo 4G var jo rett å slett nydelig.

Jeg har bestilt HTC desire, men lurer på om jeg skulle ventet på HTC Evo 4G.

Noen som vet når denne kommer til Norge?

omaha

Ser ut som om det er tft og ikke amoled skjerm.

Det påstås at den slippes for Sprint til sommeren, men det behøver ikke å bety at den ikke kommer hit tidligere eller rundt samme tid.

...men utover det tror jeg ikke slippdato er kjent enda.

AndroidBlogger

Hvis Nokia ikke kommer med nye "Samsung Galaxy S2, mister de .... Android er fremtiden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer