Maya med Red Hat og Fedora-versjon

AutoDesk har lansert 3Dverktøyet Maya 2011 for Red Hat RHEL 5.4 og Fedora. Det er 64bits-versjonen som blir tilgjengelig for Linux.

AutoDesk har valgt å ta ibruk Qt som utviklingsplatform, og de kommer til å lansere et Qtbasert SDK for plugins noe senere.

Det har også i tidligere versjoner vært mulig å benytte Maya i Linux, men det er allikevel et markant skifte i retning. Har du USD 3.500- og bruker Debian bør det være mulig å få installert ved å pakke om fra rpm til deb med Alien.

Dersom forventningene AutoDesk har til Qt og utvikling for kryssplatform tilfredsstilles vil det også være naturlig at AutoDesk vurderer samme rammeverk for AutoCAD.

Kilder og lenker:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Autodesk uttalte visstnok "aldri mer Unix", etter at de gikk over til Windows med AutoCad. Uansett, om så skjer at de porter til Linux basert på Qt, vil de være velkommen etter i CAD verdenen:

The Fourth generation of MEDUSA, known as MEDUSA4, was launched in 2004. In included a comprehensive revamp of the functionality, the development of a qt-based GUI, extensive interfaces and integrations with third party systems and data formats, as well as porting to Linux.
http://en.wikipedia.org/wiki/MEDUSA
http://en.wikipedia.org/wiki/MPDS_Plant_Design_System

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer