Royalties fra HTC Android til Microsoft?

Jeg har i et tidligere innlegg omtalt Apple's søksmål mot HTC som oppfattes som et indirekte angrep på Google og Android.

påstås det at HTC har inngått en avtale med Microsoft om lisensiering av "Androidteknologi" i samme stil som i saken om TomTom.

Med andre ord fortsetter Microsoft ufortrødent sitt arbeide med å kneble åpen kildekode og Linux på alle måter de kan, det være seg gjennom patenter og lisenser eller formater og innpakking som ved dokumentformater og Silverlight.

Strategien "Embrace, Extend, Extinguish" funker helt utmerket - blant annet er Novell godt inne i Embrace-perioden og jobber hardt med Extendbiten.

Same shit different wrapping ;)

Les mer om HTC's avtale hos Cnet.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

ak

Disse artiklene er generelt litt surrete... En del av patententene gjelder programvare, og på den måten kunne HTC sikkert klart seg en stund ved å glemme USA og operere i Europa og Asia hvor dette ikke er et problem. Usikker på om de kunne blitt saksøkt ved å ha kontorer i USA, men jeg tviler på det.

Men en del av patentene har også fysiske aspekter, og da spiller det ingen rolle om den kjører Android eller noe annet.

Men det er klart det ville vært bitter om det kom enda en form for Microsoft beskatning. Håper Google bruker tiden fornuftig.

omaha

De passer kanskje bra - det oppleves vel som surr av mange tror jeg.

På den annen side viser angrepene ved hjelp av patent/lisens at Microsoft og Apple ser på Android som en meget stor trussel.

Apple lever nok godt med Linux, men det gjør ikke Microsoft.

Når det gjelder konkurransen mot Google har vel Microsoft sin "Teaparty movement" i full vigør også....

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer