Ubuntu manual

Ubuntu har gjort tilgjengelig en brukerhåndbok som skal hjelpe nye brukere igang. Så om du sprer Ubuntu 10.04 LTS kan du jo spre denne også?

Finnes på en rekke språk - men ikke norsk...

http://ubuntu-manual.org/downloads

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

marxleni

Veldig positivt. Vel, da er det jo opp til mange ubuntu-brukere å få dette oversatt på Norsk eller! og eventuelt lage diverse filmer som hjelp kanskje.
Det ubuntu-folk bør gjøre er å legge vekt på selve grunnlegende oppsettet, slik at folk flest for det oppe å går noenlunde tankefritt. Har testet den siste som kom for noen dager siden i Virtualbox og sitter vel igjen med svært positive tanker om den. men som jeg tidligere har ytret om, så kan enkelte ting ha hvert mer forklarende. Så skal man få dette flotte system ut til folket, så bør vel ubuntu-brukere bidra litt mer konstruktivt.

omaha

Jeg publiserte en ca 40 siders artikkelserie på norsk om installasjon av Ubuntu for en ca 3 år siden. Mye av det er foreldet, men ikke alt. Jeg synes Ubuntu manual ser ganske så bra ut - og følger en lenkene vil en få mer detaljerte opplysninger. F.eks om partisjonering.

En manual eller artikler kan man printe ut - videoer har man ikke nødvendigvis adgang til under installasjon med mindre Ubuntu krever 2 maskiner for å installeres.

Mitt inntrykk er at videoer er greie til demoer - men at relativt få bruker dette som "manualer".

Rent generelt mener jeg at det er en fordel om manualer osv ligger på siden til utvikleren - Gimp hos Gimp - Blender hos Blender og Gnome hos Gnome. Det gir bredere distribusjon og bedre oppdatering fordi man reduserer problemet med at folk dropper prosjektet og hopper videre.

marxleni

Et par eksempler som man kan ta i bruk:
Ikke helt ferdige, men endog:

http://home.broadpark.no/~pclnorge/komeigang.html

og videre: http://home.broadpark.no/~pclnorge/instarter.html

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer