Ubuntu 10.10 Maverick uten Gnome 3.0 som standard

Ifølge Phoronix vil Ubuntu 10.10 fortsatt holde seg til den eksisterende serien av Gnome og IKKE ta ibruk Gnome 3.0 som standard. Gnome 3.0 vil imidlertid bli pakket og tilgjengelig i pakkebrønnene.

Phoronix baserer seg på en uttalelse fra Mark Shuttleworth hvor han legger lanseringsplanen for Gnome 3.0 (Shell) til grunn.

Det går også an å snu litt på dette:
Er Ubuntu's regime for lansering av nye versjoner for rigid slik at regimet er en hemsko?

Shuttleworth har flere ganger argumentert for en bedre samordning mellom distribusjoner når det gjelder lansering av nye versjoner.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

KMJ

[quote="omaha"]
Er Ubuntu's regime for lansering av nye versjoner for rigid slik at regimet er en hemsko?

Selfølgelig, om den rigide tidsplanen hindrer ønskelige endringer å komme med. Men det er egentlig snakk om prioritering av hva distribusjonen ser på som viktigst, lanseringstidspunkt eller funksjonalitet.

Det jeg ser på som det større problem hos Ubuntu(og de fleste andre distribusjoner), er oppfølgingen på allerede lanserte versjoner. Det er alt for liten grad av feilretting og reel oppfølging av produktene. Det begrenser seg mest til backporting av sikkerhetsfikser, og det er ikke tilstrekkelig. Og det er en utbredt og sterk tendens til å kunstig inføre en (feilaktig, imho) versjonsnummerlåsing, med backporting av enkelt fikser i steden for å tetter følge oppstrømsutviklerene. På biblioteker er det greit å være konservativ, men på applikasjoner må QA avgjøre ikke versjonsnummer.

Som et eksempel på hva jeg mener, så bør Ubuntu 10.04 minst få Gnome 2.30.1(2) etc som ofisielle oppgraderinger, ikke bare utvalgte enkelt fikser. Og ikke i en "tilfeldig" ekstra pakkebrønn, men i den ofisielle oppdateringsbrønnen. Og i mange tilfeller bør enkeltapplikasjoner rett og slett oppgraderes til nyere versjoner, selfølgelig QA styrt. Det er ikke uvanlig med applikasjoner som aldri egentlig har fungert over hele levetiden til enkelte distribusjons versjoner. Unskyldningen at fikser ikke kan backportes er latterlig, når den logiske og riktige løsningen er å oppdatere applikasjonen. Det er komplett idioti når distribusjoner låser seg til en slik kunstig og selvinført begrensning.

Heldigvis er det eksempler på at slikt tull ikke er nødvendig. Ta for eksemple openSUSE 11.1, de har ofisiell oppdatering av Firefox fra 3.0.4 til 3.5.9. Forhåpentligvis er ikke det ett untak, men et tegn på at distribusjoner jobber tettere med oppstømsutviklere også når det gjelder QA.

omaha

Hørhør... :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer