Mandriva til salgs

Ifølge Distrowatch jobbes det nå med å selge Mandriva SA - selskapet bak Mandriva. Engelske Lightapp og franske Linagora skal ifølge samme kilde være i samtaler med Mandriva SA.

I en uttalelse på deres hjemmesider sier Linagora at de "alltid er på utkikk etter muligheter", og at de nå diskuterer mulighetene for å overta hele eller deler av eiendelene i Mandriva SA med sistnevnte.

MLO (Mandriva Linux Online) melder at kassen er nesten helt tom og eneste alternativ til salg er nedleggelse.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

mrPicatta

Vi har vel egentlig ventet på dette siden Mandriva skulle ta over windows verdenen på begynnelsen av 2000-tallet men aldri slo gjennom.

Istedet for slo Ubuntu dem på målstreken...

Har vi ikke?

Tertitten

Mandriva har gjort mye rare avgjørelser opp igjennom tiden som muligens nå straffer seg.
Synd er det uansett da Mandriva er ett virkelig bra produkt.
Jeg håper sluttproduktet består med nye eiere dog, eller at noen fortsetter der mandriva evt slipper...

josi

Det er selvsagt trist at Mandriva fortsatt ikke går med overskudd. Men nyheten om at Linagora kanskje blir involvert synes jeg nesten utelukkende er positivt.

I pressemeldingen (http://www.linagora.com/Informations-concernant-l) står det at de diskuterer kjøp av deler av Mandriva-aksjene. Det ser altså ikke ut som det er snakk om en full overtakelse i denne omgang. Slik jeg ser det vil det mest sannsynlige da være at de går inn med penger i en rettet emisjon.

Å få Linagora med på laget tror jeg kan være en kjempefordel. For det første er Linagora en bedrift med stor suksess. Høy vekst og bra inntjening. En slik styrke i ryggen er noe Mandriva har manglet. I tillegg er Linagora et rendyrket friprogselskap som har både kompetanse og løsninger som de forhåpentligvis ønsker å tilføre Mandriva.

Tertitten

Hva er egentlig Linagora ?
Kan vel google, men det virker som at du kjenner til det selskapet josi..
Om du tror det kan gange Mandriva så er det vel faktisk til det bedre at dette skjer. .

josi

Linagora er et selskap som driver med utvikling av programvare, tilbyr tjenester, opplæring og drifting. Alt er friprogbasert, dermed burde det ikke være mye å frykte.

De kan muligens sammenlignes med Redpill Linpro? Linagora har hatt en imponerende vekst, og driver lønnsomt.

For noen år siden fikk franske parlamentarikere linux på skrivebordet. Dette ble utført av Linagora. Det var Kubuntu som ble brukt den gang.

Såvidt jeg kan se har Linagora vært mer Debian/Ubuntu-fokusert. Såvidt jeg vet har det aldri vært noe samarbeid Mandriva-Linagora.

lmh1

Er selv enig at mandriva distribusjon er ganske bra, men alt kan bli bedre?

På kjøps distibusjonene, så er helt klart mandriva blandt de beste.
Selv Suse enterprise og Redhat enterprise har vel lite å måle seg, om vi snakker om pris.

Men fraktkostadene er dyre hos mandriva?
Piximania er mye billigere, etter som jeg har hørt er begge franske selskaper.

Tertitten

[quote="josi"]Linagora er et selskap som driver med utvikling av programvare, tilbyr tjenester, opplæring og drifting. Alt er friprogbasert, dermed burde det ikke være mye å frykte.

De kan muligens sammenlignes med Redpill Linpro? Linagora har hatt en imponerende vekst, og driver lønnsomt.

For noen år siden fikk franske parlamentarikere linux på skrivebordet. Dette ble utført av Linagora. Det var Kubuntu som ble brukt den gang.

Såvidt jeg kan se har Linagora vært mer Debian/Ubuntu-fokusert. Såvidt jeg vet har det aldri vært noe samarbeid Mandriva-Linagora.Aha, dette høres jo faktisk veldig spennende ut, faktisk kan jo mandriva plutselig få ett "løft" av dette, la oss håpe det.. Mandriva er jo tross alt en av oldingene :)

viking60

Det kan meget vel skje at en gren eller blir drevet av et fellesskap. Men slik det har vært så har jo ikke Mandriva kunnet forsvare å være et eget selskap. Til det har driften rett og slett vært for dårlig.

Rike onkler søkes:)

ak

Synes ikke at kilden for eventuell kapital er så spennende, men jeg skulle likt å vite hvilken forretningmodell man eventuelt ser for seg.

Ubuntu prøver å etterligne Apple og tilhørende betalingstjenester, Novell og Red Hat prøver vel ikke å tjene penger på arbeidsstasjoner.

Mandriva hadde jo i mange år et godt rykte på bærbare maskiner, men det er jo ikke noe som varer, det kan godt ha dreid seg om et par ildsjeler med greie på de rette tingene.

viking60

Vel der er disse Franskmennene håpløse - mulig de har fantasi mht mat og klær. Men Mandrivas potensial har aldri blitt utnyttet.
En stor distributør av musikk kan vel alltids trenge et eget OS å distribuere musikken på - tror Mandriva godt kan hive seg på den bølgen.
Mandriva er suveren på bærbare. Men ingen satser på en bedrift som ikke kan garantere levering i morgen.
Det blir enklere med en gang finansieringen er på plass. Kontorplasser i offentlig og privat forvaltning kan betjenes med "select avtaler" - det har man ikke klart i Frankrike en gang. Det er dårlig salgsarbeid. Vedlikeholdsavtaler med bedrifter som Renault, Peugot og Citroen hadde vært mer en nok.
Trist - men Mandriva har vært god nok til å spille på disse arenaene - og gjør det ikke.

josi

Jeg ser på Mandriva som en distro med kjempepotensiale. Men ettersom de har hatt en konstant kamp for å klare seg, har manøvreringsrommet også blitt lite. Med jevne mellomrom har det vært nedskjæringer. Hver gang skaper det en masse negativ publisitet.

De siste årene har det vært et par store linuxkontrakter i Frankrike som også har vært omtalt i Norge. Mandriva har ikke vært involvert i noen av disse. Det har derimot Linagora. Om Mandriva hadde vært, enten en Linagora-avdeling, et datterselskap, eller om Linagora hadde hatt en stor eierpost i Mandriva, da tror jeg det kunne resultert utrulling av flere Mandriva-bokser. Det kunne kanskje gitt økt salg av MES.

Mandriva har hatt stadig utskifting av ledelsen. Blant aksjonærene finnes det ikke en stor eier som forstår friprog og som har den finansielle styrken som trengs for å gi Mandriva et pusterom. Jeg tviler på at Mandriva vil oppnå suksess ved balansere på stupet. De trenger et pusterom. Linagora er kanskje et firma som kan gi Mandriva dette pusterommet, samtidig som de også kan bidra til økt utbredelse av distroen.

Linagora er tydeligvis et firma med store ambisjoner. Det er mitt inntrykk etter å ha sett dette intervjuet med sjefen: http://www.linagora.com/Alexandre-Zapolsky Interessant hvis man forstår litt fransk. Mitt inntrykk er at her snakker vi om folk som er genuint interesserte i friprog. Noen som også klarer å kombinere det med profitt. Det er et selskap med en klar ledelse. Ikke som i Mandriva hvor stadig nye sjefer uten noen forhistorikk eller erfaring fra friprog kommer inn.

Vel, dette blir jo uansett kun spekulasjoner. Men skulle det komme en løsning med Linagora har jeg store forhåpninger for Mandrivas framtid.

viking60

Ja og det hadde ikke stått så ille til dersom Mandriva hadde kunnet gjennomføre prosjektene de allerede hadde fått i Afrika for noen år siden. Dersom jeg har forstått dette riktig så intervenerte Microsoft og ga bort softwaren sin for å holde Mandriva utenfor.
Så langt et vellykket trekk :( Vi får håpe på en revitalisering.

terjejh

[quote="viking60"]Vel der er disse Franskmennene håpløse - mulig de har fantasi mht mat og klær.
Å, fransk hightech har da vært helt i front, som i fly og bilindustrien. De som husker Falklandskrigen, husker kanskje også Exocet rakettene som skremte vannet av engelskmennene.
Citroën kom i 1933 med verdens første, serieproduserte bil med forhjulsdrift. I 1955 kom D-modellene med egenproduserte skivebremser og hydropneumatisk fjæring med nivåregulering. Selv har jeg allerede roadmappen klar for 'oppgradering' fra min C5-SX til DS5 diesel-hybrid, som kommer neste år. Her er en konseptutgave ;) http://www.topspeed.com/cars/citroen/2010-citroen-ds-high-rider-ar84942....

Vedlikeholdsavtaler med bedrifter som Renault, Peugot og Citroen hadde vært mer en nok. Trist - men Mandriva har vært god nok til å spille på disse arenaene - og gjør det ikke.
PSA Peugeot Citroën konsernet har nok vært 'opptatt' allerede. Eller for å si det sånn - jeg har holdt meg til samme kombinasjon :)
http://www.computerweekly.com/Articles/2007/01/31/221499/Peugeot-Citro23...

omaha

Kilden til kapital har ikke nødvendigvis noe å si - men det kan også gi indikasjoner på hva eventuelle investorer ønsker å oppnå. Aner ikke hvor mye gjeld Mandriva har - dvs hvor mye av evt kjøpesum/kapitalutvidelse som går med til å betjene gjeld eller sanere den. Det blir litt forskjell på om de kjøper kun eiendeler fra "boet" eller overtar aksjer/selskapet.

Kjenner ikke Linagora men det kan jo se ut som om det kan være en interessant kombinasjon om de har finansiell ryggrad. Infrastruktur for support - kanaler for salg - bundling av (server)distro + egne tjenester og applikasjoner i kombo med sterk fokus og stor tro på åpen kildekode og Linux høres slett ikke ille ut.

Spørs jo hvilke "assets" de er ute etter - det kan godt være at de kun går for serverbiten.
Isåfall spørs det hva som hender med desktop, og der kan det jo også være flere scenarioer å velge mellom. Ren community eller community med noen Mandrivaansatte?

Kan godt være at Mandriva kommer vesentlig styrket ut av dette. Kanskje Mandrivabrukerne i Tyskland (som parkerte alt samarbeide med Mandriva SA) blir meget fornøyd? Alt for tidlig å si noe om selvsagt.

Tror du har endel poenger Josi.

viking60

omaha

Ser at enkelte bloggere konkluderer med a Mandriva er solgt til Linagora, men kildene er de samme som jeg refererte til i blogposten, og hverken Linagora eller Mandriva ser ut til å bekrefte noe annet enn at samtaler/forhandlinger pågår.

http://www.dissociatedpress.net/2010/05 ... d-a-buyer/
Survival by harakiri er et konsept som er helt nytt for meg - holder en knapp på en europeisk løsning.

josi

lmh1

Hei, nå ser jeg at Mandriva Linux Powerpack 2010 koster bare 29 € som blir bare 220 kr.

Det er ganske så billig for å være i år 2010.

Så jeg lurer på er mandriva på vei mot konkursbo?
Eller er det trygt å kjøpe nå?

Vil vi kunne få bedre mandriva produkter om vi kjøper?

Nå syns jeg ikke det er så enkelt å hjelpe mandriva, så har ikke så lyst å gi for mye, men 220 kr går greit. Men slipper man skatter og Mva på online nedlasting?

josi

Grunnen til prisen er at det kommer ut ny utgave om en måned. Med andre ord, ønsker du å kjøpe nå bør du gå for ett års abonnement. Men om hovedmotivasjonen er å støtte Mandriva med et mindre beløp, så er vel 29 € ikke dumt.

Når den nye versjonen kommer ut kan du oppdatere til den, men de spesifikke "powerpack-pakkene" vil du ikke få oppdatert uten et abonnement eller ved å kjøpe neste powerpack.

Jeg går ut i fra at moms ligger i prisen.

Risiko for konkurs. Vel, man kan jo ikke være sikker. Jeg for min del tviler på en konkurs. Skulle en konkurs inntreffe, tror jeg likevel ikke det på kort sikt vil få store konsekvenser for de som har kjøpt Mandriva-produkter. Sjansen er i isåfall stor for at et evt. konkursbo vil drive selskapet videre en stund før det blir avgjort om noen vil overta eller om det blir lagt ned.

omaha

Det blir en litt annen historie dersom Linagora har identifisert Mandriva som en oppkjøpskandidat og har henvendt seg til Mandriav SA selv om en svekket økonomi er et av parametrene som ligger til grunn. Administrasjonen og Styret skal jo ivareta aksjonærenes interresser så de er uansett forpliktet til å vurdere seriøse tilbud om disse dukker opp.

De gode kjøpene er jo ofte selskaper som er i en svak posisjon - men har potensiale med riktige eiere og rett administrasjon. Hadde vært kjekt om det ble sparket mer liv i Mandriva.

Installerte jo for et par stykker for ikke lenge siden - de har vel omtrent gått berserk i distrohopping i etterkant. Men de vender stadig tilbake til Mandriva og refererer til den som den eneste distroen de har funnet så langt som fikser all hardware.

....som stemmer godt med mine erfaringer og var årsaken til at jeg valgte den i første omgang. Mandriva er uansett en god referanse for dem. :-)

viking60

Tja kanskje denne offisielle infoen ovenfor beroliger litt?

Mandriva er uansett formulering, blakk og trenger penger for å fortsette i sin nåværende form.
Det er meget mulig at denne formen ikke har livets rett (til og med sannsynlig).

Da vil en fortsettelse i en annen form med nye eiere eller community drevet, ha mere for seg.

Tertitten

Litt off topic men for meg er det to distribusjoner. Jeg er distrohopper med vender alti tilbake til Mandriva mellom hoppingen, og når jeg vil se inn i fremtiden prøver jeg ut fedora.. Alt annet er bare for moro, Mandriva er for desktop.. Så av de grunnene håper jeg Mandriva slik jeg kjenner Mandriva kommer til å bestå..

Jeg prater ofte med ulike personer i cooker utviklingsteamet for Mandriva og de er ikke spesielt urolige for fremtiden hvilket er litt beroligende (selv om de ikke akkurat er i ledelsen)

Utviklerne er ekstremt profesjonelle i Mandriva, synd bare at deres ledelse aldri har vært dette, nå får vi bare håpe att med ny økonimi kommer også en ny profesjonell ledelse (som jeg regner med er ett krav fra investorer) slik at Mandriva kan komme i ett nytt og positivt lys.

viking60

Du har nok rett der tertitt. Men husk at alle som "søler på kjøkkenet" (Cooker) er korpulente :) nok til å klare seg med Arch eller Gentoo. Så sånn for egen del er det ingen som trenger å være nervøse.

Trenger ferskingen å være nervøs for den eneste distroen som faktisk er både enkel å installere og bruke?
Nei tror ikke det da jeg er sikker på at distroen ikke kommer til å dø.
Mange vil til og med hilse en ny struktur velkommen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer