Novell går etter Sun

Novell har lansert et migreringsprogram målrettet mot Sun's kunder.

Sun's kunder blir sett på som attraktive mål også for andre Linuxleverandører. Fellesnevneren er potensiell misnøye med håndteringen fra Oracle's side samt de store nedskjæringene i bemanning som Oracle har annonsert.

Novell har også gjort noen endringer mht salgskanaler hvor de søker å forsterke partnerrelasjoner fremfor "kommisjonssalg".

Novell vil utelukkende honorere selgere som jobber for partnere.

http://www.prnewswire.com/news-releases/novell-announces-sun-migration-p...
http://www.channelweb.co.uk/crn/news/2264243/novell-axes-direct-commissi...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Tertitten

Oi da Novell, litt Microsoft tendenser der ... igjen ja...
Vel, hvorfor ikke ?

omaha

Mjaa...

Det er nok en del - b.la Novell og Red Hat - som ser muligheter i de av Sun's kunder som ikke ønsker å bli Oraclekunder, så den enes død....

Når det gjelder salg er det en ganske så kraftig trend at mer av salget går via salgskanaler og partnere. Har skrevet litt om disse - som f.eks Tech-data og Synnex som satser knallhardt på Linux/OpenSource. ( Tech-data er/var sett på som en meget sterk Microsoft kanal men har startet OpenTech og kjører et massivt opplæringsprogram for ansatte ++). Såkalte VAR (Value Added Resellers) tar hånd om stadig større del av de store leveransene.

En av tingene de gjør er å samle løsninger i egne pakker - f.eks CRM, Business Intelligence, Database, operativsystem (og hardware) - som de så markedsfører og selger.

Når f.eks Pentaho eller Jaspersoft business intelligence selges i en bundle med Alfresco og Red Hat vil det kunne øke salget deres kraftig.

Her er eksempler:
http://www.opensourcechannelalliance.com/
http://www.thevarguy.com/2009/11/16/open-source-distribution-ready-to-ro...
http://www.knowledgetree.com/press/knowledgetree-joins-tech-data-open-te...

terjejh

Migreringsprogrammer eller kampanjer fra Unix til Linux har eksistert siden Linux-leverandørene ble kapable til å matche Unix. Spesielt Novell og Red Hat sammen med IBM og HP har gjennom årene prøvd å dra Solaris kunder over fra markedslederen Sun. (Novell og Sun var også en tid såkalte 'strategiske partnere').
http://www.sparcproductdirectory.com/solarismigration.html
http://www.eweek.com/c/a/Linux-and-Open-Source/IBM-Red-Hat-Introduce-Sol...
http://developer.novell.com/wiki/index.php/Solaris_to_Linux_Porting_Tool...

Solaris oppnådde aldri tilnærmet samme suksess på x86 som på Sparc plattformen. Det nye markedet som nå er skapt, er at Oracles overtagelse av Sun nok har gjort en del Sun/Solaris-kunder mer 'mobile' og påvirkelige mht. å flytte over til en Linux leverandør. I så måte har vel Novell den portefølgen av løsninger på Linux som best kan erstatte det Sun har hatt. Programvarelisenser skal jo helst være gratis eller rimelig - mens inntektene kommer via service kontrakter over tid
http://www.novell.com/communities/Sun_Swap

viking60

Hmm... Jeg er litt i tvil her: Hvem skal vi heie på? :)

terjejh

Selv har jeg brukt Sun Sparc Solaris aktivt på 90-tallet omtrent like lenge (10år) som x86 Linux på 2000-tallet. Fortsatt rusler min gamle micro-SparcStation under bordet, men blir lite brukt i dag.

Man er heller ikke nødt til å velge side(?)

omaha

Det der er "just business opportunities" Viking60. Det er en usikkerhet i markedet i forhold til Sun.

Det blir det samme med Novell og budrunden de kjører. De som evt lukter på Novell direkte eller via stråmenn ser på hva de kan hente utav det økonomisk (slakt eller snu driften) eller markedsmessig (skaffe seg større marked, patenter/teknologi eller hindre konkurrenter). For å dra ytterpunktene der, så kan du regne med at både Red Hat og Microsoft har tenkt tanken på å kjøpe Novell - om ikke annet enn for å slå det fra seg.

terjejh

En ekstra lenke til min første kommentar ovenfor
http://www.linux-mag.com/cache/7749/1.html

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer