Hvem vil kjøpe Novell?

Så hvem kommer til å kjøpe Novell?

Microsoft?
IBM?
Red Hat?
Oracle?
Citrix?
VMware?
Private Equity/Hedgefund?

...foreløpig setter jeg en krone på EMC.....

http://www.emc.com/products/index.htm

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

viking60

Tror vi kan utelukke Microsoft da de ikke får lov av konkurransehensyn.

Tertitten

VMware kommer nok til å ville være med på leken

omaha

EMC er storeier i VMware - kjøpte seg opp fra 19+% til 25% på mandag....

De kan splitte Novell på en bedre måte enn VMware kan - og allikevel beholde brandingen.

ak

Jeg tipper at dersom de ikke finner en partner som Microsoft er fornøyd med vil det dukke opp et firma som BayStar Capital eller tilsvarende for å holde prisen oppe. Tror ikke de ville hatt noe i mot EMC.

Jeg er ikke sikker på at Unix copyrights er *så* viktig lenger, ellers burde Oracle eller IBM ha kjøpt selskapet for lenge siden. Man kan nok presse prisene en del basert på FreeBSD og Linux.

Tviler på at Red Hat kan skaffe så mye kapital for et defensivt kjøp, slike oppkjøp (overlappende forretningsområder) pleier ikke å lønne seg for den som kjøper.

omaha

Et konsortium bestående av "stråmenn" er et mulig scenario ja. Microsoft <a href="http://www.crn.com/software/225700684">har glefset litt i hasene</a> til VMware pga avtalen med Novell, mens Red Hat's CEO Whitehurst klokelig <a href="http://www.theregister.co.uk/2010/06/03/red_hat_novell_acquisition_look_at_anything/">avstår fra å kommentere</a>.

EMC eier 25 % av VMware mens Cisco eier ca 6%. En slik konstellasjon vil være istand til å skille ut teknologier osv og fordele disse til "datterselskaper" som kan utnytte disse mens de beholder Suse i Novell som eget selskap.

Red Hat kan nok greie å finansiere det all den tid det ligger 1 mrd USD i kassen om prisen blir rundt 2,5-3 mrd USD. Men jeg tror det vil ta år å generere overskudd igjen med mindre kjøpet skjer ved en (rettet) emisjon. Tror ikke det blir enkelt å hente inn investeringskostnader ved personellkutt og økt salgsvolum.

<a href=""></a>
<a href=""></a>
<a href=""></a>

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer