Debatt: KDE biblioteker sammenslått med Qt?

KDEpim-utvikleren Cornelius Schumacher som også er "President - Board of directors" i KDE har uttalt dette:

http://lists.kde.org/?l=kde-core-devel&m=128842761708404&w=2

...i en diskusjon på maillisten.

Det er isåfall snakk om KDE 5 eller KDE 6......

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

josi

Bra det er personer som har visjoner, og som leder KDE videre. Stedet hvil er ingen langsiktig strategi.

Spørsmålet er vel hvordan få Qt/Nokia med på dette?

omaha

Tjah...

Etter Trolltech/Nokia er det KDE (og Arch) som ligger øverst på bidragsstatistikken til Qt. Det er litt kritikk ute og går mot Qt i hvordan de absorberer bidrag, og Nokia/Trolltech antyder at dette skyldes høyt utviklingspress - spesielt mot mobile enheter.

Ettersom Schumacher er knyttet til KDEpim hvor Nokia er sterkt engasjert så kan en jo ikke utelukke at stemningen har blitt loddet eller at det diskuteres uformelt.

Jeg tror jo fortsatt at forsinkelsene mht KDEpim 4.5 dreier seg om tilpasning KDEpim/Kolab/MeeGO, og som den artikkelen du lenket til nevner: en Winmoklient.

Mitt inntrykk er ihvertfall at det samarbeides godt og at stemningen er gemyttlig. Meg bekjent har det vært endel nyttig utveksling mht Kinetic osv og Plasma allerede - som gjør at KDE er godt forberedt på multitouch blant annet.

....motstand blir det helt sikkert, så en får håpe at diskusjonene ikke polariserer mer enn nødvendig.

Interessant idè er det ihvertfall, og jeg er enig - på stedet hvil er ingen god situasjon. Det er vel få som er uenig i at T-ford og A-ford var revolusjonerende, men det er nok ikke mange som forsøker å lage verdens beste A-ford lengre....

josi

Leste raskt gjennom tråden nå. Det ser ut som fra KDEs side er det største hinderet at lisens-rettighetene til Qt-bidragsytere må overdras til Nokia. Forøvrig er vel det samme konflikt Canonical har med sine bidragsytere?

Det ser ut til at Nokia er villige til å gjøre kravene enklere for å kunne sende inn kode, samt gjøre beslutningsprosessene åpnere. Men lisensproblematikken gjenstår:

http://lists.kde.org/?l=kde-core-devel&m=128848539405630&w=2
http://lists.kde.org/?l=kde-core-devel&m=128853972013979&w=2

omaha

Det er vel en lignende konflikt etter hva jeg forstår.

Blodferskt som dette er, ser det ut til at de er i gang med å undersøke rammene og finne showstoppers.

Når det er sagt - det er jo ikke sikkert hverken KDE eller Qt VIL dette, men bra at det diskuteres.

KDE har jo lenge hatt som mål å tilby DE/Apps på alle platformer, og jeg kan ikke se annet enn at dette vil hjelpe de i den retningen. På den annen side er det jo en risiko for at de begår harakiri.

For Nokia sin del burde jo dette også være interessant mht inntreden i andre markeder som større leseplater og bærbare. En KDE-versjon av Nokia booklet utviklet til en serie burde være spennende med tanke på at de jobber med kontor/kommunikasjonspakke for mobilene basert på KDE.

http://reviews.cnet.co.uk/netbooks/nokia-booklet-3g-review-49305044/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer