VMware-server og litt forskjellig ..

Vurderte å teste ut en uprøvd Linux versjon i dag, men siden jeg er midt i eksamens perioden så fikk jeg kalde føtter. Har vekslet ganske mye mellom Fedora Core, Ubuntu/Debian og OpenSUSE de siste månedene, men med disse står jeg på kjent grunn og trenger bare å formatere / (root) partisjonen for å skifte mellom en distribusjon til en annen. Akkurat nå kjører jeg Ubuntu Feisty Fawn og oppsettet mitt fungerer strålende. (Mer om det senere.) Framfor å risikere ett godt oppsett tenkte jeg å bare legge inn Vmware Server. Ubuntu kommer standard med vmware-server kernel moduler, så det burde være en smal sak tenkte jeg. For dere som har forsøkt å legge inne vmware på en ikke støttet host så vet dere hvor mye prøving å feiling det kan være. Overraskelsen min var derfor stor da det viser seg at vmware-server ligger fiks ferdig i Ubuntus kommersielle repository. ( https://help.ubuntu.com/community/VMware/Server ) Ja, det stemmer. Det enkleste er derfor å starte Add/Remove.. programmet og søke på vmware. Dersom det ikke er aktivert allerede vil Ubuntu spørre deg om du vil aktivere nødvendig tredjeparts repository. Selve installasjonen består av å godkjenne lisensen og fylle inn aktiveringsnøkkel (hentes gratis ifra vmware.com). Dette er kanskje ikke en nyhet for alle men det er første gangen jeg har installert vmware-server så kjapt og enkelt. Veldig bra.

69276

69278

Nå tilbake til oppsettet mitt. Det er noe småtterier jeg behøver å skrive ned ett sted så stedet blir denne bloggen. Følgende ser så langt ut til å være løsningen min for å kjøre hibernate på min laptop stabilt med Ubuntu Feisty Fawn 7.04. Fullstendig lspci se tidligere post. ( https://linux1.no/node/2548 )

Endringer i acpi-support:
/etc/default/acpi-support

ACPI_SLEEP=false
MODULES="ipw3945"
SAVE_VBE_STATE=false
POST_VIDEO=false

Siden jeg ikke bruker suspend til ram (litt for ustabilt akkurat nå, har ikke giddet å bruke tid på å finne ut av det) så deaktiverer jeg det fra gnome-power-manager med gconf-editor i tillegg. Se bilde.

69281

gconf-editor aktiverer også mange andre muligheter i gnome-power-manager, som f.eks. gardin meny for valg av CPU hastighet når man er tilkoblet strømnett eller bruker batteri. Dette fungerer upåklagelig, men noen ganger blir gnome-power-manager forvirret etter hibernate og glemmer å endre CPU hastighet. Kanskje finnes en løsning på det også?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer