Intel og Asus annonserer $199 bærbar PC

Intel og Asus har nylig annonsert en billig og ultra-portabel bærbar PC serie, "Eee PC". Disse maskinene er annonsert, ifølge PCMag, til å ligge i en prisklasse rundt 2-300 dollar. Det er liten tvil om at dette er ett svar på OLPC prosjektet der Intel ikke deltar.

Eee serien er ment å fylle markedsegmenter der tradisjonelle bærbare, hovedsaklig pga. pris, ikke får tilgang. Spesielt har dette ett enormt markedspotensiale i den tredje verden og blant barn og eldre.

Eee maskinene skal være Windows og Linux kompatible. Ved annonseringen under Computex Taipei 2007 på tirsdag ble en modell demonstrert "kjørende ett OS som tydelig ikke var laget av Microsoft".

Jeg kan ikke forstå annet enn at Linux vil ha ett fortrinn til Microsoft produkter i dette markedsegmentet. Ikke bare på pris, men også med tanke på fleksibilitet. Eee maskinene er tiltenkt ett marked der maskinen skal stå som ett selvstendig produkt i seg selv. Strategien til Microsoft på den andre siden handler mest om å bygge ett økosystem rundt den fullverdige MS Vista plattformen (som neppe vil kunne kjøre på disse maskinene).

Se rapport fra Taipei med bilder m.m. hos PCMagazine.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olear

Fristende, hvis disse dukker opp kommer jeg nok til å kjøpe en (eller to).

hoyd

først $199, så 2-300 dollar?

--
hoyd

tactus

Det jeg mener er 200 til 300, avrundet oppover fra 199 til 299. Har ikke hørt at det er feil å skrive 2-300. Det er iallefall naturlig for meg å bruke to-til-tre-hundre vokalt.

mvh tactus

olear

"Det er liten tvil om at dette er ett svar på OLPC prosjektet der Intel ikke deltar."

Vel, Classmate PC er Intels svar på OLPC. Dette er en vanlig forbruker-PC, fra Asus.

Link til produktsiden: http://www.asus.com/news_show.aspx?id=7317
Link til reklame: http://youtube.com/watch?v=FEeLJltAHRE

tactus

Det kommer litt ann på hvordan man tolker det: Er sammarbeidet mellom Asus og Intel endel av Classmate strategien eller ikke. Også OLPC's XO vil få en "sivil" spin-off for forbruker markedet.

Det er tilfeldig at blog-innlegget viste seg å ha en redaksjonell nyhetsverdi til å havne på framsiden; og det er noe av grunnen til den subjektive vinklingen du ser her. ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer