Norsk linuxbok utgitt under GPL

I går dukket det opp en liten binyhet på digi.no om at en norsk linuxbok nå er tilgjengelig under GPL 2.0. Boken med tittelen "Boken om Linux" er skrevet av David Elboth og kommer fra forlaget IDG Books. Som forklart på prosjektsiden til boken: Målet med utgivelsen er å skape en rullerende utgivelse der en ny og oppdatert utgave av boken kan lastes ned i ønskelig format for fri bruk til en hver tid.

Den syvende utgaven av denne boken kan i skrivende stund kjøpes hos forlaget til 249 kroner, men merk at det er utgave åtte som nå er under GPL 2.0 lisens. Finn ut mer om dette prosjektet på linuxbok.no. Dette er absolutt ett veldig stort bidrag til det norske FOSS miljøet.

TIPS: For bedre lesbarhet kan det være greit å eksportere boken (ODF fil) til PDF da det er mer behagelig å lese store dokumenter i KPDF eller en annen PDF leser.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

sturla

Jeg kjøpte denne boken da den var i sin 7nde utagave. I hard perm til og med. Kostet da nesten 500 kroner.

Boken er bra den. Inneholder faktisk veldig mye omkring kommandoer i skallet. Ellers dekker den vel det meste en slik bok bør dekke. Alt fra nettverk og filhåndtering til systemkommandoer, sikkerhet og det grafiske brukergrensesnittet, samt mye mer.

Den første boken jeg kjøpte om Linux var ei feit amerikansk blekke på nesten 1000 sider kalt Linux Complete. Leste den fra A til Z og lærte veldig mye av den, selv om den ikke var helt ny da jeg kjøpte den (2002). Da jeg kjøpte "Boken om Linux" og leste den første gangen, ble jeg litt skuffet. Men det tror jeg har med det å gjøre at jeg da hadde et helt annet utgangspunkt en da jeg startet med Linux. Jeg kunne mye mer. Etter å ha lest den på nytt litt senere så jeg at boken har med de tingene den bør ha med. Jeg kunne kanskje tenke meg at noen deler av innholdet var litt mer grundig dekket. Det er vel det eneste negative jeg vil trekke frem om denne boken.

Det at han nå har gitt ut boken under GPL lisens kan bare gjøre boken bedre tror jeg. I og med at boken nå er ute i sin 8ende utgave, kan det vel hende at mister Elboth mener han nå har drevet lenge nok med denne boken. Og at han ønsker at andre "tar over", eller i allefall hjelper til. Positivt for oss Linuxbrukere er det i allefall. God dokumentasjon på norsk er viktig.

terjejh

Et prisverdig tiltak!
Det tok 5 minutter å laste ned ODT fila (8,1Mb) og lagre som PDF (8,5 Mb, 704 sider) med OOo 2.3.1 på min gamle K7.
Bokas hjemmeside
sier at målet er å tilgjengeliggjøre både PDF og å lage en Wiki av boka

Jeg kjøpte 1. utgave Juli 1999 av Boken om Linux. Med boken fulgte CD med Red Hat 6.x, som også ble installert. Dette var min andre Linux bok.

Min første Linux bok var Red Hat Linux 5.2 ved Kenneth Bernholm, bare noen måneder eldre (IDG, April 1999). Dette ble også min første Linux installasjon på hjemmePCen.

For sammenligning og for kontinuitetens skyld nevnes at Unix-bogen (1985) og System Management under Unix (1987) er blant mine første Unix bøker i hylla.

olear

Husker faktisk jeg kjøpte førsteutgaven av denne boka (på Narvesen av alle plasser tror jeg), var vel RedHat som fulgte med. Boken (da) fokuserte veldig mye på RedHat, men uansett godt lesestoff.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer