SMILE - Slideshow Maker for video

I forbindelse med en forumtråd om hvordan skape Foto-DVD med slideshow, kom jeg over programmet SMILE (Slideshow Maker in Linux Environment). Dette er et verktøy for å skape slideshow video av digitalbilder (og eventuelt videosnutter). Det har muligheter for å lage fancy overganger, legge til effekter, titler og figurer. På lydsiden kan det legges til lydspor (bakgrunnsmusikk) og kommentarer (MP3, OGG, WAV).

SMILE Slideshow Maker er en omskriving av tidligere ManDVD eller ManSlide. Det foreligger i en relativt tidlig versjon 0.8.8 og bærer kanskje ennå litt preg av det. Men det virker å ha et potensielt, godt grafisk brukergrensesnitt, god brukervennlighet og enkelhet i bruk. Slideshowet kan renderes i video kodek og formatene MPEG-2 (.mpg) for DVD, Xvid/MPEG-4 (.avi) og FLV (Flash, .flv) spesielt for Internet bruk.
Mer info finnes i SMILE's dokumentasjon

Lisensen er GPL2 eller senere versjon. Programmet er basert på og avhengig av QT4.3, Sox 14.0.1, Mplayer/ mencoder og ImageMagic. Det finnes for Linux og fungerer på Mac OSX.
For openSUSE 11.0 og 11.1 finnes SMILE ferdigbygget hos Packman

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer