LVM - Logical Volume Management

LVM var en del av problemstillingen på SuSE Linux i en forumtråd for litt siden. Nå er det kommet en ny artikkel av Alex KuhlDistroWatch Weekly som kan være av interesse som introduksjon om emnet:
Tutorial: An introduction to Logical Volume Management

Relevant for problemstillingen i ovennevnte tråd, gjengis her fra artikkelen:

GParted does not support LVM partitions, so you will need to use other tools. If you're using openSUSE, it has an excellent LVM management tool as a part of YaST.

363427

openSUSE YaST partitioner - LVM

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

josi

Så sant, så sant!

Det samme gjelder forøvrig også Mandriva med sin diskdrake som fint takler LVM.

Booter du derimot opp en Ubuntu-CD på et system med LVM, så finner den *ingenting*. Det er når en skal gjøre litt mer enn kun surfe med Firefox og se noen filmer man merker forskjell på distroer.

omaha

Det vil vel gå et år før BTRfs kicker inn, men da vil vel dette ha forholdsvis liten betydning?

Nå er det vel engang slik at de fleste greier seg med en standard distro og de valg som er tatt der. Det er en del saker som er ofret på installasjonsvennlighetens alter både i Ubuntu og OpenSuse.

Misforstå meg rett - jeg synes at distroer bør være enkle å installere, men det er bedre med en god installasjon enn en som er enkel.

ak

Da burde vi alle byttet til Fedora for mange år siden, husker ikke om det var 5 eller 6 ;)

Det var faktisk en av årsakene til at jeg droppet Fedora, jeg la ikke merke til at den brukte LVM under installasjon som standard, og det gjorde dualbooting til en lei affære. (Nå er jeg midlertidig tilbake igjen.)

terjejh

I tilfelle noen har misforstått underveis:
Vanlig "fysisk partisjonering" er standardforslaget også på openSUSE/SLE. YaST har imidlertid helt siden siden Suse/SLE 8.x også støttet LVM (logisk volum håndtering på Linux - over partisjoner og filsystem for fleksibel endring/diskutvidelse). LVM er altså et avansert brukervalg for ditto diskoppsett, når behovert er tilstede.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer