USB3 isokron overføring

Linux tilhengere slo seg litt på brystet da Linux kjerne 2.6.31 var det første OSet med USB 3.0 driver tilgjengelig. Men det viser seg å være en sterk begrensning bak scenen.

Blackmagic Design har kommet med Linux støtte for flere av sine videoredigeringsprodukter. Derfor forundret det meg at de for sitt nyeste HD video produkt, "Intensity Shuttle" med USB3, bare oppgir Windows som kompatibelt OS. http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/techspecs/

Jeg tok det opp med deres utviklingsavdeling og fikk svar som følger:
Despite getting in early with basic USB3, Linux doesn't yet support USB3 isochronous transfers which are required to stream at high bandwidth.
USB3 isokron overføring er altså nødvendig i tidskritiske systemer som ukomprimert HD-video med stor overføringshastighet.

Nå har jeg også fått bekreftet fra Greg K.H. at heller ikke 2.6.34 vil ha støtte for usb3 isokron overføring. Patchene for Linux er ennå ikke ferdig. AMD og Intel arbeider med og tester fremdeles disse egenskapene, så det kan bli kernel 2.6.35 eller senere, dessverre.

http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb4.htm#Isochronous
http://www.advancedimagingpro.com/print/Advanced-Imaging-Magazine/USB-30--The-Next-Chapter-in-the-Great-Interface-Debate/1$6599

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Nå er ikke dette voldsomt utbredt i hovedkort og enda mindre mht pherperials, så for "de fleste" linuxbrukerne er ikke dette noe problem. Ser ut som om Intel trenerer teknologien - og ikke Linuxdrivere.

Intel jobber med - og prioriterer trolig - en konkurrent til SATA/USB 6gb/s - Lightpeak - som til å begynne med vil få ca 10gb/s kapasitet.

Kernel 2.6.34 slippes trolig i neste uke eller så, dvs det er 3 mnd til Kernel 2.6.35 som igjen betyr at Arch har hva de nå enn har tilgjengelig i 2.6.35 sent i september. Hvis ikke blir det jul.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer