Webpininstant pakkesøk - bedre for flere

Flere openSUSE 12.x brukere, spesielt de som ikke har openSUSE pakkebrønner i fingrene fra daglig bruk, har savnet den tidligere Webpin fra openSUSE 11.x. Webpin var et verktøy for pakkesøk over mange (alle) uoffisielle pakkebrønner som fantes rundt om til openSUSE.

Utvikleren Benjamin Weber har nå kommet med en ny, forbedret versjon Webpininstant, som kan søke og indeksere mye raskere enn tidligere utgave. I tillegg støttes indeksering for flere Linux distribusjoner, dvs. bedre for flere:

openSUSE 12.1
openSUSE 12.2
Fedora 17
Ubuntu Quantal
Debian Squeeze

Webpinstant startes i favorittnettleseren slik
http://webpinstant.com/search/

[url=http://bildr.no/view/1328688][img]http://bildr.no/thumb/1328688.jpeg[/img][/url]

Mer om søkeverktøyet fra utvikleren:
http://benjiweber.co.uk/blog/2012/11/25/webpinstant-software-search/?utm...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Kjetil Kilhavn

Flere openSUSE 12.x brukere, spesielt de som ikke har openSUSE pakkebrønner i fingrene fra daglig bruk, har savnet den tidligere Webpin fra openSUSE 11.x. Webpin var et verktøy for pakkesøk over mange (alle) uoffisielle pakkebrønner som fantes rundt om til openSUSE.
Alltid stilig med nye verktøy, og fint at dette fungerer med andre distribusjoner også, men er ikke søket for openSUSE bare integrert i nettsiden for nedlasting, dvs.
[url=http://software.opensuse.org/122/nb">software.opensuse.org/<versjon uten punktum>/<språkkode for nettside>?

Jeg har brukt denne, og derfor ikke savnet webpin. Jeg testet nå med søk etter Kopete for versjonene [url=http://software.opensuse.org/122/nb">12.2 og [url=http://software.opensuse.org/121/nb">12.1, og begge søkene ga meg resultater der jeg kunne klikke på ønsket pakke og fikk en knapp for 1-klikksinstallering.

terjejh

Ja, det er riktig at pakkesøket på software.opensuse.org er blitt bra, når man kjenner pakkenavnet eller deler av det.

Hva som er den eksakte forskjellen mellom softwaresøk og webpininstant, har jeg ikke funnet dokumentert så langt. Begge søker i alle fall gjennom de offisielle openSUSE pakkebrønnene og alt av OBS. Webpininstant søker også igjennom de semi-offisielle som Packman og noen uoffisielle pakkebrønner fra tredjepart.

Forskjellen merkes i favør av webpininstant, når man ikke kjenner pakkenavnet og søker på kombinasjoner av logiske søkeord. Her favner webpinstant videre (i pakkebeskrivelsen?), eksempler på søk:

  video editing
  video capture
  cinelerra
  irc client
  irc client kde
  irc client gnome[/list:u">
  Software pakkesøk for 12.2 Gnome 3.4.2 og 3.6.1 finner hos meg ingen treff på noen av disse, mens webpininstant finner en hel liste med pakker. Og webpininstant gir øyeblikkelige treff (indeksering).

  [color=#4040FF">Edit 1
  Men ingen av søkene finner feks. den eksterne google- chrome pakken; til det fungerer imidlertid vanlig 'googling'.

  Ellers gir jo både YaST og zypper pakkebehandlere rikelige søkemuligheter, men begrenset til aktiverte pakkebrønner. Eks. i zypper

  zypper se -d video editor | more
  zypper se -sdu video editor | more

  [color=#4040FF">Edit 2
  Jeg tok kontakt med utvikleren av Webpininstant og fikk følgende kjappe avklaring og respons:

  Webpinstant includes other repositories such as packman that are not searched on s.o.o. Also webpinstant indexes much more package metadata including the files in each package and their provides.

  Since there's a repository for google chrome I have added it to the index. http://webpinstant.com/search/chrome should now show it on openSUSE 12.2

terjejh

Webpininstant har nå fått mulighet til å spesifisere søkene på kun pakkenavnet via prefixer:

  name:<pakkenavn>
  exact:<pakkenavn>[/list:u">
  Jfr. fanen "Advanced Tips"
  http://webpinstant.com/tips/
  http://benjiweber.co.uk/blog/2012/12/03/webpinstant-package-name-search/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=webpinstant-package-name-search
 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Siste kommentarer