KDE og Kubuntu sin manglende LTS

Tidligere i måneden bestemte Ubuntu sitt moderselskap, Canonical at de ikke ville lansere kubuntu 8.04 (KDE-version av ubuntu i april 2008) med Lang Tids Support(LTS).

Dette av 2 grunner:

 • Supporten varer i 3 år. Siden de fleste KDE-utviklerne går over til KDE4, vil ikke KDE 3.5 bli støttet noe særlig mer videre. Kubuntu har ikke mulighet til å utvikle dette selv, så de ønsker ikke å lede firmaene inn i en distro som mister viktige oppgraderinger etter en liten tid.
 • Kubuntu 8.04 lanseres med både KDE version 3.5, og KDE 4.0. Sistnevnte skulle vært lansert i desember, men grunnet at det er såpass ustabilt er dette utsatt til Januar. Selv har utviklerne sagt at dette ikke blir som en fullt fungerende versjon, men at det vil være et skritt på veien mot ferdigutviklede og stabile 4.1. Det er dette som er det vi alle venter på, mot slutten av året. Denne versjon vil inneholde alle de store tingene vi venter så mye på med KDE4. Det er derfor ikke mulig å støtte denne versjonen når den ikke er stabil nok ennå.

  Det er modig av Canonical å ha med muligheten til å velge KDE4.0 i Kubuntu 8.04. Dette vil gjøre at flere utviklere og brukere vil bruke KDE4 og Kubuntu. Slik jeg har forstått det blir Kubuntu 8.04 (som vanlig)supportet i 18 måneder med KDE3.5 versjonen.

  Dette har medført en masse diskusjoner på blogger og på slashdot
  Mange mener dette vil skade både KDE og Kubuntu, og det er mye sinne og krangling ute på nett.

  Jeg mener dette egentlig ikke noe å klage over. 18 måneder support er lenge, og det er uansett lurt å skifte til den nyere versjonen innen de 18 månedene er ute, da neste versjon vil ha så mange nye muligheter, samt være raskere og enklere/vakrere å bruke.
  Det er bare å håpe at Kubuntu 8.08 eller 9.04 vil ha LTS for Kubuntu, men dette får vi se etter hvor stabilt og bra det blir.

 • Valg for kommentarvisning

  Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

  Roberth

  Vel folk i enterprise vil ha så lang support tid som mulig slik at de kan være trygg på oppetid så lenge som mulig uten å måtte oppgradere maskinene de administrerer.

  olear

  Er dette et problem? Dagens LTS vil vel uansett være støttet til neste LTS kommer ut?

  zypres

  Virker også som veldig mange gjør dette til et problem.
  De sier at dette er et bevis på at ubuntu ikke liker KDE, selv om dette er helt feil. Ser ingen vei utenom denne løsningen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

  Siste kommentarer