Kde for netbooks

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

zypres

glemte å legge med youtube video av interfacet

tknutsen

Ved siden av Win XP har jeg installert OpenSuse 11.1 og KDE 4.3 RC3 på min Asus Eee 1000H, med alle KDE 4 "bells and whistles" aktivisert. OpenSuse har et eget repo for Eee, med programvare som tar seg av bl.a. skjerm- og strømstyring. Jeg har ikke klart å bli enig med meg selv om forskjellen på Windows og OpenSuse vedr. strømforbruk og batteritid, men det har nå endt opp med at jeg stort sett starter opp maskinen med Linux. Jeg brukte forøvrig Gparted for å lage plass til Linux på harddisken.

Ett problem jeg ikke har klart å løse, er at mens de fleste trådløse nettverk med kryptering med WPA-PSK AES fungerer problemfritt med både Windows og OpenSuse/KDE, er det ett bestemt nett med en trådløs Gigabyte ruter (54Mb) som ikke vil slippe meg gjennom med Linux.

Hvis jeg vil koble min Nokia-telefon opp mot pc'en, så har Nokia bare Windows-basert programvare for slikt. Kanskje kan kjøpet av Trolltech/Qt gjøre noe med det, sånn etter hvert?

josi

@tknutsen

"Hvis jeg vil koble min Nokia-telefon opp mot pc'en, så har Nokia bare Windows-basert programvare for slikt. Kanskje kan kjøpet av Trolltech/Qt gjøre noe med det, sånn etter hvert?"

Vil tro det er en enkel sak å bruke telefonen som modem om det er det du ønsker? Yast er din venn, antar jeg. Funker iallfall problemfritt for meg i Mandriva.

Kontakt/kalender-synkronisering med Kontact fungerer ikke med KDE4-versjonen ennå. En måte å jobbe rundt problemet er å synke mobilen mot en gmail-konto for deretter å synke den mot Kontact ved å benytte syncml.

Kanskje du finner noe nyttig info her:
http://wiki.mandriva.com/en/2009.0_Synchronization#Nokia_phones
http://www.google.com/support/mobile/bin/topic.py?topic=14298

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer