Bloggen til ak

SSH med nøkler på CentOS 6

Det er en bug i SELinux konfigurasjonen på RHEL(?) og CentOS 6 som gjør at SSH-nøkler ikke blir funnet. Litt lei å finne siden det ikke kommer opp noen feilmelding på klienten med "ssh -v -v" eller i /var/log/secure , men når man først vet hva feilen er er løsningen enkel:

restorecon -R -v /root/.ssh

PacketFront DRG700

Bare en liten notis siden jeg nettopp har fått GET som ny internettleverandør og en router som jeg ikke kan finne noen dokumentasjon på. I tillegg så sender GET den ut forhåndskonfigurert og montøren tilbød seg å gi meg passordet, i tilfelle jeg hadde mistet brevet, så det er enten et system (som mange kan) eller en liste som er tilgjengelig for relativt mange.

de Icaza om Linux på skrivebordet

Wired har en ganske interessant artikkel med Miguel de Icaza som mener at det var Mac OS X som var spikeren i kista for Linux på skrivebordet.

Engadget tester Ubuntu 12.04

Engadget, en svært populær nettside for teknologirelaterte nyheter, har testet Ubuntu 12.04.

Artikkelen er interessant fordi den har stor rekkevidde, og mange skjermbilder hvis du vil se hva du får før du installerer. Konklusjonen er dog, i grove trekk, at dette er for spesielt interesserte.

Red Hat passerer USD 1 mrd

Wired skriver at Red Hat som første bedrift basert rundt fri programvare har passert en milliard dollar i omsetning. Dette er foreløpig basert på estimater, de nøyaktige tallene blir først lagt ut på onsdag.

Lyst til å kompilere Android? Kjøp RAM

Ryktene svirret i forrige uke rundt lisensbetingelsene for Android 4 "Ice Cream Sandwich". Etter at Google bestemte at de i realiteten ikke ville gi ut kildekoden for versjon 3 "Honeycomb" så var mange mistenksome, og tolket et ambivalent utsagn fra sjefsarkitekten til å bety at ICS også kom til å være helt lukket.

Samsung Galaxy - CyanogenMod

Det finnes mye informasjon og tips på nettet for hvordan man skal få installert CyanogenMod på denne telefonen. Min erfaring etter mange timer er at:
1) Det er mange som uttaler seg skråsikkert som ikke aner hva de snakker om, med fare for å gjøre uopprettelig skade på telefonen din.

Videoer fra KVM Forum

Red Hat og Montana Linux har lagt ut videoer fra årets KVM Forum, det vil si presentasjoner om virtualiseringsløsningen Kernel Virtual Machine.

Videoene viser bare den som presenterer, så man bør ha PDFene oppe samtidig.

Digia overtar salg av Qt-lisenser

På Qt-bloggen ligger det nå en relativt kryptisk melding som sier at Digia vil overta "lisensieringen" av Qt, mens Nokia fortsatt skal investere i Qt.

Java straffes for sløvhet

Mulig jeg utbroderer dette innlegget hvis jeg får tid, men Cisco har ihvertfall publisert
sin rapport for 2010 og fokuserer på at angrepene mot PDF har sunket, mens Java har gått opp.