Bloggen til art3mis

Google Chrome tilgjengelig for linux

Google Chrome ble igår lansert med en native linux-klient (beta). Den er basert på gtk, og kommer også med flere forskjellige tema.
Den leveres med ferdige pakker til fedora/opensuse og debian/ubuntu. Støtte for utvidelser (også beta) skal også være klar.

Herligheten kan lastes ned her.

Kilde:

Ny ati-driver - Catalyst 8-1

AMD/ATI har nå gitt ut en ny versjon av sin proprietære driver, der selve driveren har fått versjonsnummer 8.452.1.

Blant nyhetene finner vi et par sårt trengte fikser:
En fiks for problemet med rare artifacts i nederste høyre hjørne av skjermen, og rundt musepekeren, som oppstår etter at man har hatt pc-en på en stund.

Wiimote i linux

Tenkte jeg skulle lage en liten guide/blogg-innlegg om å få wiimoten til å styre musepekeren i Linux.

Merk: Denne guiden forutsetter at du har en fungerende bluetooth dongle eller tilsvarende. Hvordan du skal få det til å fungere er sannsynligvis dekket andre steder, og jeg vil ikke se på det her.

Unison - windowsklient

Prøvde ut unison, som skal være et kryssplattform backup-program, basert på rsync. Har nå prøvd det med både bilder og dokumenter, og det fungerer svært bra. Tenkte derfor jeg skulle slenge opp en guide som gjennomgår oppsett på windows.

Først av alt: Unison krevet at du har nøyaktig samme versjon på serveren og alle klientene.

Subjektive erfaringer med FC6

Installerte FC6 her en dag. Ble litt overrasket av at det trådløse nettverkskortet mitt fungerte med en gang (bcm43xx og tilhørende firmware). Eneste jeg måtte gjøre var å kjøre en ifconfig eth1 up for å slå på antennen. Så begynte kranglingen. Jeg fikk til slutt også internett (etter litt krangling med wep-koden). Men det var da jeg begynte å bli irritert.