Android

Linux 3.3

Linux 3.3 er lansert. Blant nyhetene er at kode fra Android-treet er på vei tilbake. Dette gjør at fremtidige enheter som kjører Android i større grad får glede av forbedringer i Linux, samtidig som det etterhvert kan bli mulig å kjøre applikasjoner for Android på vanlige maskiner.

Ubuntu på Android telefon

Hva med å kjøre Ubuntu på din Android telefon?

Denne utgaven av Ubuntu gjør mer enn bare å emulere det Linux-baserte operativsystemet på mobilen, for ifølge utviklerne skal selve Ubuntu-arkitekturen ha blitt sydd sammen med Android 2.3 (Gingerbread) på kjernenivå. Systemet er utviklet på telefonen Motorola Atrix 2.

Kildekoden for Android 4.0 er ute

Google har, som lovet, gitt ut kildekoden for Android 4.0. Den nye versjonen har kodenavnet "Ice Cream Sandwich" og kombinerer grensesnittet for mobiltelefoner (fra 2.x-serien) med det som ble lagt for tablets (3.x-serien, kjent som Honeycomb).

Lyst til å kompilere Android? Kjøp RAM

Ryktene svirret i forrige uke rundt lisensbetingelsene for Android 4 "Ice Cream Sandwich". Etter at Google bestemte at de i realiteten ikke ville gi ut kildekoden for versjon 3 "Honeycomb" så var mange mistenksome, og tolket et ambivalent utsagn fra sjefsarkitekten til å bety at ICS også kom til å være helt lukket.

LibreOffice til Android, iOS og HTML5

På LibreOffice konferansen i Paris 12.-15. oktober, ble det vist eksperimentelle versjoner av LibreOffice for Android, iOS og HTML5 kapable nettlesere.

Samsung Galaxy - CyanogenMod

Det finnes mye informasjon og tips på nettet for hvordan man skal få installert CyanogenMod på denne telefonen. Min erfaring etter mange timer er at:
1) Det er mange som uttaler seg skråsikkert som ikke aner hva de snakker om, med fare for å gjøre uopprettelig skade på telefonen din.

MeeGo+LiMo=Tizen fra Intel og Samsung m.fl.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet, belage seg på mer ventetid og bygge opp nye forhåpninger til den neste, annonserte mobil-plattformen "Tizen" fra Intel, Samsung m.fl. (tidligere MeeGo og LiMo)partnere. Tizen blir hostet hos Linux Foundation og sies skal komme med SDK i første kvartal 2012 osv.

Google kjøper Motorola

Google har i dag annonsert at de har kjøpt Motorola Mobility for 69 milliarder kroner. Larry Page skriver at oppkjøpet skjer for å sikre seg patenter og at Motorola fortsatt vil fungere som et uavhengig selskap, som lisensierer Android på linje med aktører som Samsung og Sony Ericsson.

Google vil ikke gi ut kildekoden for Honeycomb

I går skrev Businessweek at Google foreløpig ikke har noen planer om å gi ut kildekoden for selskapets siste utgave av Android, versjon 3.0 med kodenavn "Honeycomb". Dette på tross av at Motorola Xoom allerede selges med denne programvaren installert. Selskapet sier at programvaren ikke er klar til å bli endret av utenforstående og tilpasset andre enheter, som mobiltelefoner. Dette på tross av at HTC, Samsung, Motorola og muligens flere allerede har fått tilgang til koden. Engadget plukket opp saken i går, og Ars Technica har utbrodert den kraftig i dag.

Android 3.0 SDK lansert

Google har lansert SDKen for Android 3.0, kodenavn Honeycomb. Det dreier seg altså om Software Developer Kit, det man bruker for å utvikle programvare for Android 3.0, ikke programvare man kan installere på enhetene.