åpen kildekode

Status.net + Diaspora

Status.net har en microblogløsning som gir brukerne anledning til å etablere en lokal "hub" internt i bedriften, i familien eller på et nettsted som Linux1.no.

Løsningen gir mulighet for en mer avgrenset kommunikasjon innen for en gruppe eller et prosjekt.

Relevant memorabilia

Her er en godbit fra 2002:

http://www.theregister.co.uk/2002/05/19/ms_in_peruvian_opensource_nightm...

Funnet via Linux Today....

Felles strategi mot åpen kildekode?

Om ikke det har vært åpenbart forlengst: Android har utviklet seg til å bli en kjempesuksess. Et av tegnene på dette er Apple's søksmål mot HTC som oppfattes som et indirekte angrep på Android/Google.

Kickback - muligheter for donering til Opensource/Linux

Om man skriver et blogginnlegg eller en artikkel som blir publisert hender det at en mottar kickback (morsomt navn for en som kjenner begrepet).

Jeg har litt (ikke mye) Kickback på kontoen, og jeg ser på Kickback som et potensielt godt redskap for å støtte prosjekter innen åpen kildekode / linux.

De 9 mest betydningsfulle hendelsene i historien til Fri programvare

Pingdom.com lister opp hva de mener er de viktigste hendelsene i historien om fri programvare og åpen kildekode.

Informasjonssikkerhet ved bruk av fri programvare i helsesektoren

Foretrekker du at din elektroniske journal blir skrevet i en elektronisk pasientjournal (EPJ) som er basert på åpen eller lukka programvare? Nasjonalt senter for telemedisin har nå publisert resultatene av utredningen, som omhandler sikkerheten ved bruk av fri programvare i helsesektoren.

SIIA CODiE Priser 2007

I januar 2007 annonserte "The Software & Information Industry Association" (SIIA) sin liste med finalister til den 22. årlige Codie prisen som ble etablert i 1986. Ifølge pressemeldingen skal Codie prisen kåre og berømme fremragende prestasjoner og visjoner innenfor programvare, utdanning og digital IT-industriene. Gjennom en kombinasjon av journalistisk gjennomsyn og nærmere undersøkelser, ble det i år innstilt 367 finalister med fremragende produkter og tjenester innenfor 72 kategorier, som igjen var valgt ut fra mer enn 1200 nominasjoner og 600 bedrifter. Konkurransen og omfanget gjør at det å rekke opp blant finalistene, blir ansett som en anerkjennelse i seg selv.