arm

openSUSE 12.3 og ARM

openSUSE 12.3 med planlagt slipp 13. mars, har vært ute i RC1 siden 7. februar.

Utover pd. installert kjerneversjon 3.7.7-1.2-desktop, følger her to skjermbilder (kun via forumet her) fra hhv. Gnome 3.6.3 og KDE 4.10 skrivebord:

[url=http://bildr.no/view/1396655][img]http://bildr.no/thumb/1396655.jpeg[/img][/url]

Linaro - industrigigantene satser på Linux

Fra før finnes det diverse grupperinger i industrien som samarbeider om Linux på forskjellige områder. Linaro er det siste tilskuddet, med aktørene ARM, Freescale, IBM, Samsung, ST-Ericsson og Texas Instruments. Fokuset skal være på drivere, det vil si få Linux til å fungere bedre med utstyret som disse produsentene leverer.

Dell pisker opp stemningen

Acer dropper forhåndsinstallert Linux, men Dell ser ut til å spille på alle strenger for at Microsoft og Intel ikke skal føle seg trygge. Først talte Todd Finch Microsofts FUD maskineri midt i mot ved å si at returraten på Linux netbooks var tilnærmet identisk med Windows sin. Så vektla han utviklingen av ARM prosessorer, en teknologi Dell tidligere har brukt i sine håndholdte Windows Mobile enheter, og som Windows 7 neppe vil kunne støtte. I følge PC World har han også sagt om netbooks at "nær 1/3 av enhetene som selges i visse kvartaler" selges med Linux.