ati

Hybrid graphics

For rundt et år siden kom de første bærbare maskinene med hybrid grafikkløsning på bærbare - blant annet på MacBook Pro og Thinkpad T400.

Løsningen innebærer at det er 2 grafikkprossessorer med forskjellig kapasitet og strømforbruk slik at man slår av den kraftigste grafikkprossessoren når brukeren prioriterer batteritid.

ATI og Intel - Grafikkdrivere

Heise Kernel log har en artikkel ute om den seneste utviklingen når det gjelder ATI og Intel's grafikkdrivere.

AMD snegler fremover

Ubuntu 9.04 er basert på X.org 1.6, som ble lansert i begynnelsen av Februar, men som AMD sin proprietære driver for GPUer hittil ikke har støttet. Men nå er Catalyst 9.4 klar i tide for lanseringen av Jaunty, samtidig som en rekke feil har blitt rettet.

ATI grafikkort - et dårlig valg?

Den siste tiden har det vært mange lovende signaler om bedre Linuxstøtte fra AMD/ATI. Nå er det flere momenter som gir grunn til skepsis, og det kan se ut som om Nvidia og Intel GMA vil være bedre alternativ også i fremtiden.

Nyheter om ATI på Linux:

  • Ingen støtte for R300/R400/R500 i 9.4 Katalyst

ATI, Nvidia og Intel

James Bottomley har skrevet et essay om grafikkdrivere i Linux. Et interessant historisk tilbakeblikk for de som ikke har fulgt med i ti år allerede.

Teksten har muligens tre mangler:
- Driverne kan inneholde kode ikke eies av maskinvarprodusentene.

Ny ati-driver - Catalyst 8-1

AMD/ATI har nå gitt ut en ny versjon av sin proprietære driver, der selve driveren har fått versjonsnummer 8.452.1.

Blant nyhetene finner vi et par sårt trengte fikser:
En fiks for problemet med rare artifacts i nederste høyre hjørne av skjermen, og rundt musepekeren, som oppstår etter at man har hatt pc-en på en stund.

AMD / ATI-driver 8.42.3 - med støtte for AIGLX

AMD / ATI slapp idag versjon 8.43.3 av den proprietære ATI driveren. Den største nyheten er AIGLX-støtte, som betyr at man kan kjøre Compiz, Beryl og Compiz Fusion uten å ty til XGL. Releasen inneholder også støtte for X server 1.4, samt en rekke bugfixes. Støtte for 2.6.23-kjernen kommer forhåpentligvis i neste versjon.

AMD lover informasjon uten munnkurv

AMD slapp nylig en liten bombe og lovet at de skulle frigi tilstrekkelig informasjon om ATI produktene til at det skulle være mulig å lage frie drivere. Nå har de gått ett steg videre og lovet at de ikke vil kreve et non-disclosure agreement (NDA, avtale om å ikke diskutere databladet offentlig) fra utviklere som ønsker informasjonen. Dette skjedde på X Developer Summit, skriver Phoronix.

ATI trår til med kraftig forbedring av driver arbeidet

Phoronix har en svært interesant artikkel om store forbedringer i AMD/ATIs nye drivere (se lenker i Roberths blogg). Det er støtte for 2000 serien av brikker, ytelesen er kraftig forbedret til et nivå som gjør at de kan konkurere med Nvidia og de lover at det skal skje spennende saker i forbindelse med det arbeidet de gjør for å hjelpe open source driverene!

AMD vil åpne opp spesifikasjonene til sine (ATI) grafikkprosessorer.

Hvert år holdes den såkalte Linux Kernel Developers Summit. I år i England fra den 4-6 september. I følge LWN.net skal representant fra AMD ha annonsert at selskapet har tatt en avgjørelse om å gjøre det mulig å utvikle frie drivere for sine grafikkprosessorer (ATI) fra R500 og fremover.