bærbar

Lenovo T61p ThinkPad toppmodell sertifisert for Linux

Lenovo slapp 10. juli pressemeldingen om deres nye, bærbare toppmodell T61p ThinkPad, med forventet leveranse senere i juli måned. T61p er Lenovos hittil kraftigste bærbare og defineres som en mobil arbeidsstasjon for dataintensive oppgaver og for 3D grafikk. Den har 15,4" bredskjerm, NVIDIA Quadro FX 570M grafikkprosessor og er basert på Centrino Pro plattformen. Flere tekniske spesifikasjoner finnes i Lenovos nyhetsmelding eller svenske Datormagasinet

Intel og Asus annonserer $199 bærbar PC

Intel og Asus har nylig annonsert en billig og ultra-portabel bærbar PC serie, "Eee PC". Disse maskinene er annonsert, ifølge PCMag, til å ligge i en prisklasse rundt 2-300 dollar. Det er liten tvil om at dette er ett svar på OLPC prosjektet der Intel ikke deltar.

Intel hjelper Linux-brukere å øke batteritiden

Det er en kjent sak at folk ofte ikke får like god batteritid på bærbare PC-er med Linux sammenlignet med Windows og Mac OS. Dette problemet hjelper nå Intel Linux-brukere med. De har laget et program kalt PowerTOP som samler informasjon på bærbare maskiner med Intel-maskinvare og viser hvordan maskinen din klarer seg med tanke på strømsparing.

Linux og Ubuntu linker

Jeg vil her liste opp noen sider som jeg har funnet og bokmerket mens jeg har holdt på med Linux og Ubunut.
Og selvsagt så er det mange mange mange flere, men disse er det jeg har fått med meg og liker.
Men hvis det er noen du har sterke meninger om at burde vært på listen, så legg til en kommentar eller send meg en mail.

LINUX

Linuxguiden - Linuxguide