beryl

GPU og Beryl

Phoronix har publisert en artikkel der de tar for seg diverse skjermkort og deres ytelse i Beryl.

Beryl og Compiz slår seg sammen?

Tectonic oppsummerer aktivitet i Beryl- og Compiz-leirene den siste tiden. Quinn Storm har gjort en kuvending og er nå forsiktig optimist med tanke på et samarbeid. Som han selv påpeker så er det ikke vanskelig å lage en ny avgreining i fremtiden, hvis det skulle vise seg å være nødvendig.

Sabayon 3.3

Sabayon 3.3 er ute ser ut til å være et interessant bekjentskap for de som ønsker en rett i koppen versjon av Linux. Distribusjonen kom med en ny versjon i dag som lover gode installasjonsegenskaper. Sabayon er basert på Gentoo og kommer med Linux 2.6.20, Xorg 7.2, Beryl 0.2.0, Gnome 2.16.2 og KDE 3.5.6.

HowTo: Installasjon av Beryl med xgl og fglrx på Ubuntu Edgy

Da har jeg fått installert Edgy. Er litt nedtur etter å ha brukt Feisty i 14 dager, for inntil oppdateringene i går hvor alt gikk galt, så synes jeg det fungerte bedre enn det nå gjør på Edgy. Gir oss noe og glede oss til om ikke annet. Dette er metoden jeg brukte for å få opp xgl og beryl.

Knoppix 5.1

Knoppix 5.1 snek seg inn på tampen av fjoråret. Foruten de vanlige oppdateringene inneholder den nye verktøy som kan vise seg å være svært nyttige. ntfs-3g regnes nå som stabilt nok til at det kan slåes på under oppstart, noe som gjør Knoppix til et enda mer verdifult verktøy når man skal rette feil på havarerte (Windows) maskiner. I tillegg har de assosierte verktøyene blitt oppdatert, så det skal nå være mulig å endre størrelse og flytte på hele NTFS partisjoner. Kjekt hvis du må lage plass, og distribusjonen din ikke inkluderer verktøy for å gjøre dette enda.

Året som gikk og året som kommer

Da nærmer 2007 seg med stormskritt, og jeg vil derfor benytte denne anledning til å ønske alle på linux1 et godt nyttår. 2006 var et godt år for Linux, jeg vil her nevne noe av det viktigste som skjedde året 2006.

Ut av Beryl-uføre

I mitt forrige innlegg omtalte jeg Beryl som en het potet, men av og til slutter den å fungere.

Dersom Beryl starter å kludre det til midt i en sesjon, og du har masse programmer oppe, kan du prøve å redde deg ut på følgende måte.

Åpne terminal
killall beryl
killall beryl-manager
metacity --replace

(tenk litt på hvor kult det er at Linux/Xorg/GTK/Qt er bygget robust nok at tin

Beryl / Nvidia

Ville bare gjøre oppmerksom på at Beryl fungerer overraskende godt, ihvertfall på Edgy med NVIDIA (har ikke testet siste på Gentoo enda).

Fulgte
http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Edgy/nVIDIA
mer eller mindre til punkt og prikke.

Hvis Beryl, Compiz og de andre fortsetter med dagens tempo har Mac OS X og Vista null og niks de skulle ha sagt :) Kan tenkes at de vil ligge et ørlite hakk foran ved lansering, men Linux har nå fått et fantastisk rammeverk for fancy, unyttige grafiske effekter og konkurranse mellom flere lovende prosjekter. Dette er ikke lagt ut som artikkel på forsiden fordi det ikke kan anbefales til nybegynnere. Mer erfarne brukere klarer alltids å fjerne Beryl dersom det skulle oppstå problemer, noe som er sannsynlig fordi offisielle oppdateringer kan fjerne de nødvendige driverne.

Compiz-gjengen går sin egen vei.

Mange av dere kjører sikkert Compiz-utgaven til Quinnstorm & co.

De har lenge hacket sin egen, utvidete versjonen av Compiz. Avstanden mellom den originale og deres versjon av Compiz er blitt stor. Mye av koden kan ikke lenger backportes til den offisielle utgaven uten videre. David Reveman (ved Novell) som vedlikeholder den offiselle utgaven er heller ikke særlig interessert.

Så nå har Quinnstorm & co bestemt å forke hele produktet. Det nye Compiz skal hete "Beryl".