bsd

NetBSD 6.0

NetBSD 6.0 har blitt lansert. Endringene er relativt store i forhold til det man kjenner fra Linux-verdenen. Systemet har nå støtte Logical Volume Management (LVM), et nytt system for å håndtere flash-basert lagring og et helt nytt pakkefilter (NPF). Dersom du ønsker et heterogent miljø av sikkerhetsmessige årsaker så kan nye NetBSD være en god løsning å bruke som brannmur. Den nye versjonen inneholder også mange forbedringer i forhold til SMP (flere prosessorer), både i forhold til MIPS og når NetBSD kjøres virtualisert i Xen.

KDE SC 4.4 er sluppet

Da er KDE SC 4.4 sluppet i det fri og blir å finne på de vanlige stedene. For eksisterende distribusjoner kan en forvente å finne versjon 4.4 "backports". Det gjelder Kubuntu, OpenSuse, Mandriva m.fl.

FreeBSD var såvidt jeg kjenner til de første til å annonsere KDE SC 4.4, og det er jo bra! :)

EuroBSDCon

EuroBSDCon finner sted 18. til 20. september i Cambridge, England. Dag en brukes til tutorials, etterfulgt av to dager med foredrag relatert til BSD.

Det går tog direkte fra Stansted flyplass til Cambridge, så det er relativt greit å komme seg dit.

DragonFlyBSD får nytt filsystem - HAMMER

Matthew Dillon har begynt å introdusere et nytt filsystem i DragonflyBSD som han har kalt HAMMER. Hele systemet er lagt opp som et B-tree og det kan leve på tvers av mange fysiske volumer / disker. En egen prosess jobber med å balansere treet. Filsystemet reintroduserer også en del konsepter fra gamle UNIX dager.

Linux i japanske biler?

Toyota, Nissan, Honda og Toshiba har gått sammen om å standardisere programvare for kommunikasjon mellom forskjellige komponenter i biler. Moderne biler inneholder så mye elektronikk at dette har blitt en av de største utfordringene. Bilbransjen må hvert år levere nye modeller, noe som er en meget kort utviklingssyklus for kritisk programvare.