Citrix

XenServer 6.2 som fri programvare

Citrix / Xen Project har gjort Xen Server til fri programvare, som beskrevet i dette blogginnlegget. Det vil i hovedsak si at du får et ferdig oppsett med verktøy for konfigurasjon og overføring mellom fysiske maskiner, og du kan selv bestemme om du trenger kommersiell støtte fra Citrix. Dette åpner selvfølgelig også for at flere kan bidra med ny funksjonalitet og rettelse av feil. Ikke alle komponenter ligger på Github enda, men de har laget en detaljert tabell med lanseringsdatoer. Lisensen som brukes minner om en BSD-lisens.

Citrix snapper opp XenSource

The Register skriver at Citrix i morgen vil annonsere at de har kjøpt XenSource. Xen er en virtualiseringsløsning, resultatet av et forskningsprosjekt fra Cambridge i England. Systemet kalles en "hypervisor", altså noe som ligger hakket over "supervisor", som er et tradisjonelt uttrykk for kjernen i operativsystemet. Citrix er best kjent for å levere løsninger for Windows terminalservere, spesielt for å kompensere for svakheter i Windows sin arkitektur*, men også relativt gode komprimeringsløsninger som gjør det mulig å aksessere programmer over nettverket.

SIIA CODiE Priser 2007

I januar 2007 annonserte "The Software & Information Industry Association" (SIIA) sin liste med finalister til den 22. årlige Codie prisen som ble etablert i 1986. Ifølge pressemeldingen skal Codie prisen kåre og berømme fremragende prestasjoner og visjoner innenfor programvare, utdanning og digital IT-industriene. Gjennom en kombinasjon av journalistisk gjennomsyn og nærmere undersøkelser, ble det i år innstilt 367 finalister med fremragende produkter og tjenester innenfor 72 kategorier, som igjen var valgt ut fra mer enn 1200 nominasjoner og 600 bedrifter. Konkurransen og omfanget gjør at det å rekke opp blant finalistene, blir ansett som en anerkjennelse i seg selv.