Ext4

ZFS, Ext4 og Btrfs sammenlignet

Phoronix har sammenlignet ZFS, UFS+J, UFS+S, Ext4 and btrfs. De tre første ble testet på FreeBSD 8.1, de to siste på Ubuntu 10.10 (under utvikling). Konklusjonen er at Ext4 og btrfs gjør det svært skarpt og slår ZFS på de fleste områder i testen, unntaket er "random writes" når antall tråder er mindre enn 16. Når det er sagt så har ZFS mye funksjonalitet som Ext4 ikke har og btrfs foreløpig mangler, derfor er det på mange måter sterkt at systemet i det hele tatt klarer å holde følge. Men btrfs begynner for alvor å vise muskler og det skal bli spennende å følge utviklingen der.

Test av NILFS2 og Btrfs

Phoronix har testet de siste filsystemene som ble inkludert i Linux 2.6.30, og sammenlignet med gamle travere som Ext3 og XFS, i tillegg til Ext4. Resultatene vitner om at det fortsatt er rom for forbedring, men også at Ext4 fortsatt kan by på overraskelser. Testene ble utført på en 7200rpm SATA disk.

En artikkel om EXT4 filsystemet.

Hei,

Jeg bare kom over denne fine artikkelen om Ext4 filsystemet.
Se: http://www.linux-mag.com/cache/7271/1.html

Ext4 mot Ext3, XFS og ReiserFS

Phoronix har enda en artikkel for de som er interessert i tall og søylediagrammer. Denne gangen er det Ext4, det nye filsystemet som blir inkludert i Linux 2.6.28, som får bryne seg på gamle klassikere som Ext3, XFS og ReiserFS.

Ext4 - intervju med Eric Sandeen

Fedora Project har publisert et intervju med Eric Sandeen om Ext4. Måten man representerer filer på blir fundamentalt endret. Istedet for å basere seg direkte på antall diskblokker en fil opptar vil man lagre plassering på disken og filens lengde.

Linux 2.6.19

Linux 2.6.19 er ute på kernel.org og relevante speil. Den største nyheten er kanskje at en test-versjon av Ext4, arvtageren til Ext3 filsystemet, er inkludert. Men den er kun ment for uviklere, ikke kom hit og gråt hvis du mister alle filene dine. I følge Linus er denne versjonen perfekt og feilfri akkurat som alle de andre (med unntak av alle versjoner før 2.6.19 / 2.6.18.4, som har fått påvist denne feilen ). Hvis du ikke er så glad i å lese changelogen anbefales KernelNewbies.

Foreløpig versjon av Ext4 filsystem innlemmet i kjernen.

Eksperimentell versjon av Ext4 filsystem er nå innlemmet i kjerneversjonen 2.6.19-rc1. Det foreløpige navnet er egentlig Ext4dev.

Les melding: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=275121&highlight=ext4

Pluss les denne omtalen om ext4: http://www.linux-watch.com/news/NS3183866977.html