Free Software Foundation

Stallman foredrag i Oslo 23. februar

IFI: Etter invitasjon fra Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo vil Richard Stallman holde foredrag mandag 23. februar kl. 17-20 i Storsalen i Chateau Neuf, Slemdalsveien 15. Alle interesserte har fri adgang.

"Følg-meg"-utskrift som fri programvare

Bifrost er en ny utskriftsløsning basert på follow-me-konseptet, som betyr at dokumentet blir først skrevet ut når du identifiserer deg ved skriveren, i dette tilfellet med et magnetstripekort som dras i en kortleser.

IT-historien - The Good, the Bad and the Ugly

Jeg har skrevet en 4 siders kronikk hvor jeg tar for meg it-historien fra og med 1983 til og med i dag. Jeg poengterer kun i grove trekk (med litt humor) for å holde mengden nede og øke lesbarheten. Dette er min julegave til dere på linux1.no :) God Jul!

pdf-fila kan du laste ned her: http://www.morphir.com/good_bad_ugly.pdf

Free Software Foundation lanserer siste utkast av GPL versjon 3

Free Software Foundation har lansert siste utkast av GNU General Public License versjon 3. Etter planen vil den endelige versjonen bli gitt ut fredag 29. juni, så dette er siste sjanse til å komme med innvendinger. Og de skal helst være små eller meget gode.

Microsoft begynner å slå på patent-stortromma

Fortune skriver at Microsoft har løftet på sløret og nå påstår at de har 235 patenter som benyttes ulovlig av fri programvare. Minst 42 av disse skal ligge i selve Linux, 65 er relatert til grafiske brukergrensesnitt, OpenOffice.org tilskrives 45 og epostprogrammer 15. De resterende 68 er spredt på forskjellige programmer.

Novells rettigheter til å distribuere Linux

I løpet av helgen ble en vandrehistorie satt ut om at Novell kunne miste retten til å distribuere Linux på grunn av samarbeidet med Microsoft. Etterhvert spredde den seg også til Norge. Linux.com har sporet historien tilbake til Jim Finkle hos Reuters.

Free Software Foundation lover USD 60 000 til Free Ryzom

Free Software Foundation har lovet at de vil donere USD 60 000 for å gjøre Ryzom, et spill av samme type som World of Warcraft, til fri programvare. Så langt har Ryzom.org blitt lovet EUR 134 000 av forskjellige individer. Firmaet som utviklet spillet, Nevrax, gikk konkurs tidligere i år. Håpet er at dette vil friste konkursboet nok til å frigi koden og serverne.