fri programvare

Google vil ikke gi ut kildekoden for Honeycomb

I går skrev Businessweek at Google foreløpig ikke har noen planer om å gi ut kildekoden for selskapets siste utgave av Android, versjon 3.0 med kodenavn "Honeycomb". Dette på tross av at Motorola Xoom allerede selges med denne programvaren installert. Selskapet sier at programvaren ikke er klar til å bli endret av utenforstående og tilpasset andre enheter, som mobiltelefoner. Dette på tross av at HTC, Samsung, Motorola og muligens flere allerede har fått tilgang til koden. Engadget plukket opp saken i går, og Ars Technica har utbrodert den kraftig i dag.

Microsoft bannlyser GPLv3 fra sin butikk

Microsoft forbyr enhver applikasjon som er lisensiert under GPLv3, eller benytter komponenter som er dekket av LGPLv3, fra å distribueres gjennom butikken som selskapet ønsker å bruke for å selge programvare til Windows Phone 7 og Xbox 360. Dette skriver Jan Wilderboer på sin blogg.

Individuelt tilpassede læremidler med Kaizendo.org

Bergen (BSD and) Linux User Group fortsetter møteserien «Last Thursday», med temaet «Individuelt tilpassede læremidler med Kaizendo.org», ved Salve J. Nilsen. Arrangementet finner sted 28. oktkober kl 19, i andre etasje av Bergen Offentlige Bibliotek.

Kommunal frykt for fri programvare under lupen

Teknisk Ukeblad har en interessant artikkel

Gransker kommunal frykt for fri programvare
Carl Jacob Rustad tar mastergrad på norske kommuners frykt for deling og gjenbruk av fri programvare.

– Vi ser at det gradvis brukes mer fri programvare i kommunene, men det er derimot svært mangelfull med tall og undersøkelser på faktisk gjenbruk av løsninger, sier Carl Jacob Rustad.

I sin mastergradsoppgave skal han prøve å finne ut hva som er den egentlige utviklingen. Han tar forvaltningsinformatikk ved juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo, en miks av juss, it og samfunnsvitenskap. Oppgavearbeidet foregår ved Kompetansesenter for fri programvare i Drammen.
http://www.tu.no/it/article243217.ece

FADs Referansekatalog for IT-standarder i offentlig sektor Versjon 2.0 er obligatorisk for staten og anbefalt for kommunal sektor
http://www.regjeringen.no/nb/dep/fad/dok/rundskriv/2009/referansekatalog...

Kåring av norges beste prosjekt innen fri programvare

Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare mener det er på tide å vise ære til prosjekter innen fri programvare og innfører nå en pris for årets beste friprog-prosjekt. Målet er å lage mer blest rundt bruken av fri programvare i Norge og styrke miljøet slik at flere ser hensikten og nytteverdien av friprog.

De 9 mest betydningsfulle hendelsene i historien til Fri programvare

Pingdom.com lister opp hva de mener er de viktigste hendelsene i historien om fri programvare og åpen kildekode.

Ta master i fri programvare

Høgskolen i Telemark har fått støtte til å starte et nytt masterstudium i fri programvare. Både Friprogsenteret og Microsoft ønsker studiet velkommen og håper det kan hjelpe til å øke kompetansen rundt fri programvare og IT generelt.

Fri programvare og Apple App Store?

App StoreDen 10. juli 2008 åpnet Apple sin App Store, en butikk hvor programvareutviklere kan selge eller gi vekk applikasjoner beregnet for iPhone og iPod. App Store er en integrert del av iTunes, og ble tilgjengelig i iTunes versjon 7.7.

Men kan Fri programvare og App Store gå hånd i hånd?

Open Source Database Magazine

Open Source Database Magazine, tidligere kjent som MySQL Magazine, utgir tre blekker i året. Sommerens ligger nå ute på nettsiden som PDF. Emner som dekkes er tidsberegninger, XtraBackup, Postgresql 8.4 og transaksjonslogger. Stoffet er som vanlig på engelske, men relativt lett å lese dersom man er interessert i databaseteknologi.

GoOpen 2009 næmer seg

Det er ti dager igjen til GoOpen arrangeres i Oslo og det er fortsatt mulig å melde seg på. Programmet finner du her. Åpningen fokuserer på politikk, men ihvertfall Suns Simon Phipps er vanligvis verdt å få med seg.