GNU

Draco GNU/Linux 0.3.1

Introduserer Draco GNU/Linux 0.3.1. Dette er den første vedlikeholdutgivelse til 0.3-serien. Inneholder primært sikkerhetsoppdateringer og feilendringer, men også noen nye funksjoner og forbedringer.
Draco GNU/Linux er en liten og fleksibel distribusjon som kan utvides ved hjelp av pkgsrc rammeverket.

Richard Stallman holder foredrag i Bergen


I dag, torsdag den 19. februar, holder ingen ringere enn Richard Stallman foredrag i Bergen.

Foredraget heter "The Free Software Movement and the GNU/Linux Operating System", og vil handle litt om hva som skjer med åpen kildekode i framtiden, og hvordan forholdet mellom GNU og Linux er.

Hvorfor GNU/Linux? Eller bare linux?

I dag bruker vi ordet Linux som en felles benevnelse når vi omtaler ubuntu, open suse, red hat eller gentoo. Selv sier jeg til folk at jeg bruker Linux når de spør hvilket operativ system det er jeg bruker. Mens andre ville sagt: jeg bruker Gnu/Linux. Men mange ser likevel ikke ut til helt å skjønne hvordan dette helt henger sammen.

Nexenta GNU OpenSolaris Debian Apt ZFS

Hos linux.com fant jeg referanse til en artikkel hos nexenta.org som beskriver hvordan arbeider med å utnytte OpenSolaris' ZFS (Zettabyte File System) i kombinasjon med GNU software og verktøy som blant annet APT fra Debian og Ubuntu.

Etter 6 år kom omsider GNU Emacs v22

Julekvelden kom i juni for de av oss som elsker å utfordre lillefingeren, som i fullt alvor mener at det er noe galt med en datamaskin uten en ordentlig editor og som bærer personlige relikvier som .emacs, .bashrc og .bash_profile i en minnepinne rundt halsen.

Debian GNU/Linux 4.0 (Etch) har kommet

For omtrent en halv time siden kom Debian Etch, meldingen er utgitt søndag 8. april klokken 15:15 (samme tidssone som Norge). Se meldingen her:

http://lists.debian.org/debian-announce/debian-announce-2007/msg00002.html

Vista, blu-ray og HD-DVD: starten på slutten for GNU/Linux?

Windows Vista skal etter sigende inneholde omfattende elementer i kjernen av OS'et for å beskytte det som kalles "Premium Content", det vil si kopibeskyttet materiale, typisk HD-data fra for eksempel Blu-ray og HD-DVD. Jeg kjenner ikke Microsofts nyeste OS, og har heller aldri prøvd det. Jeg støtter meg til en artikkel postet på www.osnews.com: «Cost Analysis of Windows Vista Content Protection». Osnews virker å være et seriøst sted for IT-nyheter, og jeg har derfor ikke stor grunn til å tvile på påstandene som kommer frem her.