Google

Kildekoden for Android 4.0 er ute

Google har, som lovet, gitt ut kildekoden for Android 4.0. Den nye versjonen har kodenavnet "Ice Cream Sandwich" og kombinerer grensesnittet for mobiltelefoner (fra 2.x-serien) med det som ble lagt for tablets (3.x-serien, kjent som Honeycomb).

Google kjøper Motorola

Google har i dag annonsert at de har kjøpt Motorola Mobility for 69 milliarder kroner. Larry Page skriver at oppkjøpet skjer for å sikre seg patenter og at Motorola fortsatt vil fungere som et uavhengig selskap, som lisensierer Android på linje med aktører som Samsung og Sony Ericsson.

Google vil ikke gi ut kildekoden for Honeycomb

I går skrev Businessweek at Google foreløpig ikke har noen planer om å gi ut kildekoden for selskapets siste utgave av Android, versjon 3.0 med kodenavn "Honeycomb". Dette på tross av at Motorola Xoom allerede selges med denne programvaren installert. Selskapet sier at programvaren ikke er klar til å bli endret av utenforstående og tilpasset andre enheter, som mobiltelefoner. Dette på tross av at HTC, Samsung, Motorola og muligens flere allerede har fått tilgang til koden. Engadget plukket opp saken i går, og Ars Technica har utbrodert den kraftig i dag.

Google Summer of Code 2011

På årets linux.conf.au-messe som gikk av stabelen i Brisbane, Australia, annonserte Google at de, også dette året, ville slå et slag for fri programvare og åpen kildekode ved å avholde Google Summer of Code.

Google dropper H264 i Chrome

Google dropper H264 i sin nettleser Chrome. Dermed er det kun MS IE og Apples Safari som ikke støtter WebM. Men siden Adobe legger støtte for VP8 i Flashplayer, vil også disse på denne måten være støttet. Unntaket er iOS-enhetene som verken har flash-støtte eller WebM-støtte.

Deilig! Et internett hvor brukerne selv eier innholdet ser ut til å være i sikte.

Samsung Nexus S - Android referanse

Den som har sansen for Android får snart et nytt leketøy tilgjengelig. Samsung har produsert den nye versjonen av "Ren google mobil" for Google. Ikke noen modifikasjoner av GUI her altså.

Engadget har testet den og mener den er best blant Android-telefoner akkurat nå. http://www.engadget.com/2010/12/10/nexus-s-review/

Oracle saksøker Google

Oracle har ifølge en rekke medier saksøkt Google for patentinntregning. "Synderen" er Android og Dalvik (Java).

Oracle er den foreløpig siste i rekken som vil ha en bit av Androidkaken via patentregimene.

De Icaza (hos Microsoftkontrollerte Codeplex) benytter anledningen til å fremheve Microsoft's "Community promise" gitt i forbindelse med C#, .NET og Mono.

Googles tjenester fra kommandolinjen

Google har lansert verktøy som gjør at man kan bruke mange av selskapets tjenester direkte fra kommandolinjen. GoogleCL er basert på gdata-python, det vil si at dette burde fungere på alle maskiner med Python. Noen av eksemplene som nevnes på forsiden er hvordan man lager en ny bloggpost på Blogger, eksporterer adresselisten fra Gmail eller laster opp et nytt album til Picasa. Selve overføringene skjer via HTTP.

Google søker Folk

Google søker etter folk i Zurich, Dublin og London :)

http://www.google.com/intl/en/jobs/landing/emeaunix/index.html#utm_sourc...

Google endrer WebM-lisensen

Google har annonsert at de endrer lisensen for WebM. Endringene beører først og fremst hvordan patentklausulen var formulert.

I den opprinnelige lisensen ville patentlisensen opphøre dersom Google ble saksøkt med bakgrunn i patenter. Det spesielle med Google's formulering var at alle rettigheter opphørte og ikke bare rettighetene i forhold til patent.