hio

Prisen for fremme av fri programvare 2009

Gjør som Jimmy Wales (Wikipedia), delta på utdelingen av Prisen for fremme av fri programvare. Denne deles ut tirsdag 12. oktober på høgskolen i Oslo. I tillegg deles det, for første gang, ut en pris for årets fri programvarekommune. Listen over de som ble nominert til årets pris finner du på nettsidene til NUUG.

Nomimasjoner til årets pris?

Tradisjonen tro vil NUUG og Høyskolen i Oslo dele ut en pris for fremme av fri programvare i Norge. Tidligere vinnere inkluderer Skolelinuxprosjektet, Trolltech og Linpro, men listen over nominerte er så langt begrenset til tre kandidater. Kjenner du noen som har gjort en innsats for fri programvare i Norge? En epost med en kort begrunnelse er alt som skal til, fristen er 1. september.

Prisen for fremme av fri programvare i Norge, 2008

Pressemelding: NUUG og HiO har gleden å melde at det for sjuende gang blir delt ut en pris til en person, gruppe eller bedrift som har gjort en fremragende innsats for fri programvare i Norge.

Linpro vant prisen for fremme av fri programvare

Som det står skrevet i bloggen til moma, vant Linpro AS prisen for fremme av fri programvare. Selskapet ble stiftet av Dag Asheim i 1995 og tilbyr løsninger basert på fri programvare. I dag har selskapet 90 ansatte. Juryens begrunnelse er at selskapet var blant de første som satset på fri programvare og har siden den gang gitt mye tilbake til miljøet. Linux1.no gratulerer.

Prisen for fremme av fri programvare 2007

Prisen for fremme av fri programvare i Norge blir delt ut torsdag den 11. oktober på Bislett i Oslo. NUUG og Høyskolen i Oslo (HiO) er ansvarlige for arrangementet, som finner sted kl. 17 i festsalen på Anne Sethnes hus. Hele 18 kandidater ble nominert i år. Utdelingen vil også ha innslag presentert av FAIR, som samler inn maskinvare for bruk i utviklingsland, og Opera, som er involvert i OLPC (One Laptop Per Child) prosjektet. Arrangementet er helt gratis og alle som er interessert oppfordres til å møte opp.