installasjon

Nyskapende installasjonsprosess i Ubuntu 10.10

Canonical lover en raskere og mer brukervennlig installasjon i Ubuntu 10.10. Parallellisering, oppdatering av pakker, nedlasting av ufrie drivere etc., er noe av det som blir nytt. I tillegg er rekkefølgen i installasjonsprosessen endret dratisk.

Om OpenSUSE 11.1 med KDE4 og Ubuntu 9.04 med Gnome

Min nye bærbare, Multicom Xishan M740 med liten 14.1" skjerm og uten operativsystem kom i hus i går. Spenningen knyttet til om Linuxinstallasjonen ville gå godt var lav, jeg hadde med andre ord stor tro på at dette ville gå godt uten vesentlig fiklearbeid.

Kåseri: Installering uten grenser

Jeg hadde bestemt meg for å prøve ut openSUSE 10.3 «grenseløst»; å hentet ned og brente ut en nettverksinstallasjonsplate fra nettet. Jeg har en tipp topp bærbarmaskin som skulle få smake litt på nyvinningene fra Novell.

Fra Ubuntu til Debian hp tx1250eo

Da tok jeg meg endelig tid til å gå fra Ubuntu Gutsy 32bit til Debian Sid 64bit på min HP Pavilion tx1250eo. Ut fra hvordan det var å installere Ubuntu tenkte jeg det kom til å være noen skjær i sjøen, men det gikk overraskende smertefritt.

Sammenligne installasjon av Windows og Ubuntu

Jeg har en stasjonær PC med Windows XP Home, som har blitt treg som sirup og som trengte en reinstallasjon etter flere års bruk. Jeg har også en laptop med Ubuntu, hvor jeg ville ta en komplett nyinstallasjon av Ubuntu 7.10. Dermed fant jeg det naturlig å sammenligne installasjonsprosedyrene:

Ubuntu

Min første installasjon

Sånn, da var første blogg lagt ut.

Jeg kjøpte meg en ny harddisk, 500 Gb, og tenkte at den skulle jeg partisjonere opp i 3 deler og installere XP, vista og Ubuntu (Det ble Kubuntu).
Begynte med å installere XP. Partisjonerte opp i nesten 3 like store deler. XP ble installert uten problemer og fyrte opp første gangen smertefritt.

Ubuntu howto for HP Pavillion tx1250

Det hele starter med å krympe partisjonen for Vista. Dette gjør du i datamaskinbehandling under administrative verktøy i Vistas kontrollpanel. Etter dette er gjort, ta en "ren" restart av maskinen, dvs. ingen dvalemodus.

Uferdig Gutsy?

Jeg har de siste 10 åra vært av/på bruker av Linux. Jeg har prøvd diverse distribusjoner, men havnet etterhvert på 'Kubuntu'. 'Ubuntu'-systemets klare målsetting om å alltid være et fritt system er tiltalende. Jeg bruker stort sett det grafiske grensesnittet i og med at jeg ikke er særklig god på terminalkommandoer, og systemet er jo faktisk grafisk.

CNR Warehouse har åpnet

CNR Warehouse (Click'n'Run) har åpnet, og nå kan brukere av Debian, Fedora, Suse, Ubuntu, Freespire og Linspire bruke siden. Tjenesten er ennå i alfa-versjon, og man må regne med at den ikke vil være helt stabil med det første. (Red.anm.: Merk at programvare du laster ned fra denne siden ikke har blitt kvalitetssikret av de som lager din distribusjon.

Gratis hjelp til å installere Linux i september

Program-, Informasjons- og Nettverksteknologisk Gruppe ved Universitetet i Oslo (PING), Oslo Linux User Group (OLUG), Simula Research Laboratory og Ubuntu Norge har gleden av å invitere alle til installasjonskveld, hvor du får hjelp til å installere GNU/Linux på din bærbare eller stasjonære PC. Innstallasjonsfesten er distrubusjonsnøytral og foregår på Blindern tirsdag 4. september, klokken 17.00.