intel

MeeGO Gtk Vs Qt ++

I pressemeldingen fra Intel i forbindelsen med lansering av MeeGO 15 Februar 2010 fremgår det:

Poulsbo still makes me sad

Matthew Garrett ifra RedHat har tatt en titt på den mye om diskuterte driveren Poulsbo som er til de nyeste grafikkortene ifra intel. Her ser vi faktisk tilbakegang !
Før var intel veldig kresen på at ting skulle funke på linux, men nå ser det hele litt anderledes ut.

Moblin + Maemo + Qt = MeeGo

Nokia holder pressekonferanse på MWC 2010. Med seg på scenen har de Intel, og nyheten de kan bringe er er at Nokias Maemo og Intels Moblin slås sammen.

Hybrid graphics

For rundt et år siden kom de første bærbare maskinene med hybrid grafikkløsning på bærbare - blant annet på MacBook Pro og Thinkpad T400.

Løsningen innebærer at det er 2 grafikkprossessorer med forskjellig kapasitet og strømforbruk slik at man slår av den kraftigste grafikkprossessoren når brukeren prioriterer batteritid.

Moblin 2.0 og Garage

Mobli Moblin 2.0 ble offisielt lansert på fredag. Det har gått nesten et halvt år siden betaen kom ut, så det er ikke helt overraskende at utviklerne samtidig ber folk om å teste 2.1.

Nokia og Intel formaliserer samarbeide om Moblin

Som det har blitt meldt på flere nettsteder i dag har Nokia og Intel inngått et strategisk partnerskap med sikte på å utvikle teknologiområdet Smartmobil/MID/Netbook videre.

Linux først ute med USB 3.0 driver

Beveger man seg i fora frekventert av Microsoftbrukere er fortsatt drivere et viktig argument. Nå er den første driveren for USB 3.0 sluppet - og det er en Linuxdriver.

ATI og Intel - Grafikkdrivere

Heise Kernel log har en artikkel ute om den seneste utviklingen når det gjelder ATI og Intel's grafikkdrivere.

Stort Intelbidrag til GCC på gang?

I følge Phoronix har Intel's Melanie Blower meldt seg til tjeneste for GCC og har anmodet FSF (Free Software Foundation) om de nødvendige juridiske dokumentene for å ivareta Copyright slik FSF foretrekker når det gjelder større bidrag.

Intel grafikkdriver: xf86-video-intel 2.6.2

Intel har sluppet en større bugfix til 2.6 serien av grafikkdrivere. Denne gangen er det 45 endringer og bugfixes hvorav enkelte ikke vil ha noen effekt før driveren anvendes med Kernel 2.6.29.

Siste utviklerversjon av Kernel er for øyeblikket 2.6.29 rc6.

Lenker:
Phoronix.com