kubuntu

KDE og Apt - ny pakkehåndterer

Det har vært gjort flere forsøk på å utvikle en KDEbasert pakkehåndterer for KDE i (K)ubuntu, men ingen av de har etablert seg som et reelt alternativ.

For mange har derfor løsningen vært pakkehåndtering via Synaptic eller i terminal.

Kde for netbooks

Leste en artikkel som snakker om en egen KDE for netbooks.
Artikkel om KDE for netbooks

Blir spennende å se i tiden fremover med alt som kommer:

LinuxMCE 7.10 Beta 3 for Kubuntu

LinuxMCE blir påstått å være det mest avanserte mediasenter som er tilgjengelig for hjemmebruk. I tilegg til å være en mediasenterløsning slik man ser for seg fra Microsoft's relativt enkle løsninger, finner man også mange funksjoner for andre deler av hjemmet som f.eks alarm, dimming av lys og justering av varme.

KDE og Kubuntu sin manglende LTS

Tidligere i måneden bestemte Ubuntu sitt moderselskap, Canonical at de ikke ville lansere kubuntu 8.04 (KDE-version av ubuntu i april 2008) med Lang Tids Support(LTS).

Dette av 2 grunner:

Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon

Ubuntu 7.10 er ute, baserte på Linux 2.6.22 og GNOME 2.20. KDE versjonen, Kubuntu, bruker i utgangspunktet KDE 3.5.8, men har også støtte for KDE 4 beta 3. Blant de mer praktiske nyhetene finner man helautomatisk installasjons av printere (Plug'n'Pray), støtte for å skrive til NTFS disker og dynamisk deteksjon av skjermer og endring av oppløsning.

Selger Linux-tilpassede maskiner til Norge

For entusiaster som er i marked for en Linux-kompatibel bærbar eller stasjonær PC har jeg en interessant nyhet. Jeg har nylig fått bekreftet at ZaReason selger produktene sine internasjonalt og til Norge. Ifølge Cathy Malrmose, CEO i ZaReason Inc, jobbes det med en Norsk oversettelse av nettbutikken. De bærbare maskinene kommer i dag med stikkontakt-adaptere men de håper å kunne tilby strømadaptere tilpasset norske forhold snart.

Oppdatering av Kubuntu, ikke helt uproblematisk

Etter å ha vært inne på getdeb.org, og sett alle pakkene som ligger der, tenkte jeg det var på tide å oppdatere til 7.04 av min Kubuntu 6.10.
Delvis fordi konqueror, som jeg er så glad i, har vært så treg for tiden, også at jeg gleder meg til å få nye versioner av Dolphin

Ubuntu 7.04 Feisty installasjonsveiledning

Jeg har oppdatert den relativt populære installasjonsveiledningen for Ubuntu Edgy til å omfatte Feisty. Jeg har, etter to måneder, fortsatt ikke somlet meg til å teste compiz, så dette kommer litt senere (eller tidligere, dersom noen har tid til å gå gjennom aktiveringen og sjekke at jeg ikke har glemt noe).

Ubuntu 6.10 Edgy installasjonsveiledning

Følgende er en installasjonsveiledning for nybegynnere. Den forutsetter at maskinvaren som brukes er relativt kompatibel med Linux, men det følger også med noen råd om hvordan du best kan få hjelp til å feilsøke. Veiledningen tar utgangspunkt i at man velger engelsk under installasjon, men vil også fungere på norsk, det vil bare være andre navn i menyene.

Ubuntu 6.10 Edgy Eft lansert

Som nevnt av thomasmathiesen: Ubuntu 6.10 Edgy Eft er ute og ligger blandt annet i Sverige. Hvis du lurer på hvilken du skal laste ned er det mest sannsynlig denne. Hvis du foretrekker torrents kan du bruke denne, andre alternativer ligger her. Edgy inneholder blandt annet GNOME 2.16 med F-Spot, Evolution 2.8 og Linux Terminal Server Project 5. For å få tilgang til codecs for avspilling av video og lyd, og siste versjon av Flash, anbefaler vi at du installerer Automatix. Relativt enkel brukerveiledning (bare bruk cut'n'paste til terminal) ligger på GetAutomatix.com. Nye versjoner av Xubuntu og Kubuntu (KDE 3.5.5) har selvfølgelig også blitt lagt ut.