MeeGO

MeeGo+LiMo=Tizen fra Intel og Samsung m.fl.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet, belage seg på mer ventetid og bygge opp nye forhåpninger til den neste, annonserte mobil-plattformen "Tizen" fra Intel, Samsung m.fl. (tidligere MeeGo og LiMo)partnere. Tizen blir hostet hos Linux Foundation og sies skal komme med SDK i første kvartal 2012 osv.

Meego - fremtiden for fri Linux?

Tittelen håper jeg virker provoserende for dere som leser.

Men den er alvorlig ment. Linux i dag er et kaos. Dette kaoset er veldig bra på mange måter. På de fleste vis mener jeg det fremmer kreative løsninger.

N9 - telefonen Nokia ikke lenger vil nevne med navn

Nokia har sannsynligvis satt Symbian på et isflak, dyttet mobildivisjonen til Qt bakerst i skapet og vil helst ikke snakke om Nokia N9. I den offisielle bloggen forsikrer selskapet at det "... fortsatt planlegger å sende ut et Meego-relatert produkt senere i år". Det er neppe tilfeldig at selskapet dropper å bruke anledningen til å markedsføre enheten, Nokia N9.

Nokia's tjenester og KDE

I begynnelsen av Oktober ble den første utviklersprinten arrangert for Ovi med KDE og Nokia/Qt avholdt. Ingen koding denne gang.

sprinten dreide seg om hvordan KDE og Nokia kan samarbeide på om programvare, og hvordan de kan utvide de respektive "communities" og omplanlegging og diskusjoner rundt Ovi-butikken og tjenester som skal tilbys der.

MeeGO Gtk Vs Qt ++

I pressemeldingen fra Intel i forbindelsen med lansering av MeeGO 15 Februar 2010 fremgår det:

MeeGO 1.1 sluppet

MeeGO har sluppet versjon 1.1, og her er noen skjermskudd.


Nokia MeeGO

Litt skuffende kanskje, men det var ingen MeeGO-enheter blant modellene som ble presentert under åpningen av Nokiaworld.

Samtidlig er Nokia i ferd med å gjøre store endringer i ledelsen, og siste nytt er at styreformann gir seg i 2012. Mer spennende er det kanskje at Nokia har hentet inn Peter Skillman som sto bak Palm PRE til å bli sjef for brukervennlighet og tjenester for MeeGO.

Første Nokia med MeeGO?

Engadget viderebringer endel bilder av det som skal være en relativt sen prototype av den første mobilen med MeeGO fra Nokia.

Formen er familiær i forhold til Nokia N8 (bilde nederst) - sikkert til glede for en del selv om jeg kan styre min begeistring.

Computex - En messe for Android og MeeGO?

Computex er igang, og etter at Apple lanserte iPad har oppmerksomheten rundt dette segmentet eksplodert.

Det er mange strømninger som ligger som bakteppe for hva som presenteres på Computex, og Linux er i økende grad et foretrukket verktøy for de virkelig store aktørene. De aller fleste jobber aktivt med linuxenheter for leveranse av mediainnhold.

Acer velger MeeGO fremfor Chrome?

Det kan se ut som om Acer velger MeeGO fremfor Chrome OS på små enheter.

Det var ventet at de skulle vise frem endel maskiner med Chrome OS men lanseringen ser nå ut til å omfatte MeeGO.

Som jeg nevnte i en annen MeeGO-tråd ligger det også an til en MeeGO-butikk i asusregi.