mobil

Synker Palm?

Palm høstet en lang rekke med meget positive artikler ved lanseringen av Palm PRE. Både operativsystemet, brukergrensesnittet og mobilen fikk svært gode kritikker. Allikevel ser det nå ut til at Palm synker.

Kolab: Økt satsing på gruppevare

Kolab er i utgangspunktet en server-backend for KDE's gruppevareklient Kontact. Løsningen er åpen kildekode og har blitt støttet blant annet av 2 kommersielle leverandører av gruppevareløsningen - svenske KDAB og tyske Intervation.

Nokia lanserer sin første Linux-mobil

.
Nokia N900 er en smarttelefon og selskapets første Linux-mobil, med tydelig inspirasjon fra deres internet tablet N800. Operativsystemet heter Maemo og er basert på Debian.

Symbiankjernen sluppet som åpen kildekode

Symbian har informert om at de har sluppet kjernen i Symbian som åpen kildekode. Det betyr at 16 av 134 platformpakker nå er åpnet.

http://www.symbian.org/media/news/pr2009_10.php

http://developer.symbian.org/wiki/index.php/Category:Kernel_&_Hardware_S...

Kjernen er sluppet under EPL, og teksten kan studeres her.
http://www.eclipse.org/legal/epl-v10.html

OpenMoko kaster inn håndkleet

OpenMoko, det første selskapet som hadde tro på en åpen mobilplattform, kjører nå på nødbluss og eventuell videre utviklingen er overlatt til miljøet. Etter store problemer med maskinvaren ble det solgt kun 3000 eksemplarer av den første modellen, og 10 000 av den andre. Nå er de fleste ansatte sagt opp, noen få får fortsette med "Plan B".

Palm: Opp fra graven med Linux?

Palm PreI disse dager hvor smarttelefoner er allemannseie er det kanskje ikke så mange som reflekterer over opprinnelsen. Casio krediteres for den første maskinen i 1983, og Apple krediteres for begrepet PDA - Personal Data Assistant - brukt på modellen Newton i 1992.

ICE klar med NMT dekning for Linuxbrukere

Så har endelig ICE kommet med et modem som også lar Linux og Mac-brukere knytte seg opp via deres nett.

ICE.NO

Modemet skal visstnok fungere med ms også.

Dermed kan Linuxbrukere velge mellom HSDPA fra NetCom og NMT 450 fra ICE.

Google lanserer Linux-basert GPhone i 2008

Linux Devices har snappet opp en artikkel fra Reuters som nå har blitt fjernet, men fortsatt er tilgjengelig gjennom Google cache (utdrag gjengitt nedenfor). I en rapport om markedet i Taiwan skrev Jennifer Tan at High Tech Computer Corp., bedre kjent som "HTC" på diverse Windows Mobile telefoner, har fått i oppdrag å utforme GPhone. Dette skal bli Googles egen telefon, og den skal være basert på Linux.

OpenMoko - åpen GSM telefon nå i salg!

OpenMoko. er et prosjekt for å produserer en helt åpen (så langt det lar seg gjøre) mobiltelefon basert på GNU/Linux. Det har vært mye blest om denne telefonen i miljøet rundt embedded Linux og nå er den endelig klar! Utviklere kan bestille et kit, med følgende begrensninger, for USD 300.