Palm

WebOS gjenoppstår hos HP

Ryktene svirrer om at Apple har iPad 2 i produksjon, så det er i siste liten at Hewlet Packard lanserer sin utfordrer til iPad. Engadget har også en video som viser enheten i bruk. Spesifikasjonene til TouchPad viser at den er hakket over iPad, omtrent der man forventer at neste generasjon vil ligge. Det som er spennende er hvor ellers WebOS kan dukke opp i løpet av året som kommer.

HP lanserer Palm PRE 2

HP har lagt ut sider for Palm PRE 2. De nevner ikke slippdato, men om man skal tro Engadget så blir de å få kjøpt fra franske SFR på fredag.

HP satser ikke på smartmobiler

HP har luftet sine tanker omkring oppkjøpet av Palm for investorer på "Bank of America Merrill Lynch tech conference", og CEO Mark Hurd gjør det helt klart at de ikke har kjøpt Palm for å gå inn i smartmobilmarkedet.

Det er Palm's IP (Intellectual Property) som har fristet, spesielt WebOS som er tenkt brukt på alle slags internettoppkoblede enheter.

Synker Palm?

Palm høstet en lang rekke med meget positive artikler ved lanseringen av Palm PRE. Både operativsystemet, brukergrensesnittet og mobilen fikk svært gode kritikker. Allikevel ser det nå ut til at Palm synker.

Palm lar utviklere selv distribuere gratis programvare

Palm Pre lar dessverre fortsatt vente på seg i Norge, selv om enkelte forhandlere oppgir den som bestillingsvare, og er i ferd med å bli overkjørt av spesifikasjonene på nyere Android modeller. Men etter mye knoting har Palm endelig skjønt at de må gjøre det enkelt for utviklere av gratis programvare som gidder å satse på denne plattformen. Hvis man ikke tar betalt for programmet kan man distribuere det selv, skriver Engadget.

Kan Palm reddes av fri programvare?

Det har gått noen uker siden Palm Pre ble lansert. Telefonen kjører Linux og er Palms svar på iPhone, av mange ansett som selskapets siste sjanse ettersom PDA markedet er i ferd med å forsvinne. Telefonen har blitt godt mottatt, blant annet er det flere som har glede av at den kan kjøre mer enn et program av gangen. Spørsmålet er om telefonen kan ta igjen forspranget til Apple og redde Palm?

Palm: Opp fra graven med Linux?

Palm PreI disse dager hvor smarttelefoner er allemannseie er det kanskje ikke så mange som reflekterer over opprinnelsen. Casio krediteres for den første maskinen i 1983, og Apple krediteres for begrepet PDA - Personal Data Assistant - brukt på modellen Newton i 1992.