Palm Pre

Android eller Maemo?

Palm har nettopp presentert de nye modellene sine basert på WebOS, men her på bierget er det fortsatt Android som er mest omtalt blant linuxbaserte telefoner.

Android har vært en stor sukssess og er anerkjent som en meget reell konkurrent til iPhone. Nokia's N900 blir omtalt som "the geek's mobile" - en minicomputer med telefonfunksjonalitet snarere enn en mobil med computeregenskaper.

Godt år for åpen kildekode/Linux

2009 har vært et bra år for Linux og åpen kildekode. Store aktører i «nettskyen» baserer i sterk grad løsningene sine på Linux og nettbrukernes mest populære tjenester drives med Linux som fundament. Enten brukere vet det eller ei er de avhengige av Linux.

Palm lar utviklere selv distribuere gratis programvare

Palm Pre lar dessverre fortsatt vente på seg i Norge, selv om enkelte forhandlere oppgir den som bestillingsvare, og er i ferd med å bli overkjørt av spesifikasjonene på nyere Android modeller. Men etter mye knoting har Palm endelig skjønt at de må gjøre det enkelt for utviklere av gratis programvare som gidder å satse på denne plattformen. Hvis man ikke tar betalt for programmet kan man distribuere det selv, skriver Engadget.

Kan Palm reddes av fri programvare?

Det har gått noen uker siden Palm Pre ble lansert. Telefonen kjører Linux og er Palms svar på iPhone, av mange ansett som selskapets siste sjanse ettersom PDA markedet er i ferd med å forsvinne. Telefonen har blitt godt mottatt, blant annet er det flere som har glede av at den kan kjøre mer enn et program av gangen. Spørsmålet er om telefonen kan ta igjen forspranget til Apple og redde Palm?

Palm Pre slippes 6 Juni i USA

Datoen for lansering av Palm Pre i USA blir 6. Juni i følge Engadget.