qt

Digia overtar salg av Qt-lisenser

På Qt-bloggen ligger det nå en relativt kryptisk melding som sier at Digia vil overta "lisensieringen" av Qt, mens Nokia fortsatt skal investere i Qt.

N9 - telefonen Nokia ikke lenger vil nevne med navn

Nokia har sannsynligvis satt Symbian på et isflak, dyttet mobildivisjonen til Qt bakerst i skapet og vil helst ikke snakke om Nokia N9. I den offisielle bloggen forsikrer selskapet at det "... fortsatt planlegger å sende ut et Meego-relatert produkt senere i år". Det er neppe tilfeldig at selskapet dropper å bruke anledningen til å markedsføre enheten, Nokia N9.

Qt får innpass i Ubuntu

Mark Shuttleworth har bekreftet at Ubuntu vil benytte Qt i fremtidige versjoner. Det er altså ikke snakk om Ubuntu 11.04 som vil ha Unity GUI, men tidligst i Ubuntu 11.10.

Debatt: KDE biblioteker sammenslått med Qt?

KDEpim-utvikleren Cornelius Schumacher som også er "President - Board of directors" i KDE har uttalt dette:

http://lists.kde.org/?l=kde-core-devel&m=128842761708404&w=2

...i en diskusjon på maillisten.

Det er isåfall snakk om KDE 5 eller KDE 6......

Introduction to Design Patterns in C++ with Qt 4

Her er en gratisbok om programmering i Qt. Boken forutsetter "solid" erfaring med andre språk som f.eks python, C eller java.

http://cartan.cas.suffolk.edu/oopdocbook/
http://www.informit.com/store/product.aspx?isbn=0131879057

Godbiter: KDE multimedia

Her er et par godbiter for avspilling av musikk fra samlingen og videoer fra youtube. Musikkspilleren "Minitunes" henter ting og tang fra Last.fm mens "Minitube" søker og finner videoer fra Youtube og spiller de uten flashplayer.

Kontact demo på N900

Den første demoen av Kontact på N900 er her. I forhold til det første de viste frem er dette et solid fremskritt, men det gjenstår fortsatt en hel del. GUI er nøytralt og bør ikke vektlegges for mye all den tid det skal tilpasses en rekke forskjellige enheter.

Qt Creator 2.0 release candidate ute

Nokia har sluppet Qt Creator 2.0 i release candidate. Dels på grunn av at 2.0 vil være ute før Qt 4.7 er lansert vil Qt Quick være deaktivert som standard.

Nokia har samtidlig også sluppet Nokia Qt SDK som b.la inneholder Qt simulator for Symbian og Maemo i release candidate.

Symbian Qt for Sony Ericsson og Samsung

Dersom du eier en Sony Ericsson Satio med siste firmware er det nå mulig å laste ned og installere Qt på den. Det skal gi samme (Qt)muligheter som på Nokia's telefoner.

http://labs.trolltech.com/blogs/2010/06/08/qt-officially-signed-for-sony...

Nokia N8 - første med Qt

Nokia har annonsert den første telefonen med Symbian^3 og Qt. Ettersom det er Nokia som i første omgang "driver" mobilbiten i MeeGO kan utviklingen av brukergrensesnitt osv på Symbian^3 også gi indikasjoner på hva som skjer med MeeGO som jo også vil anvende Qt.