slackware

Slackware 14

Slackware tilbyr to skrivebordsmiljøer: lettvekrteren Xfce 4.10 og KDE 4.8.5. Det er gjort flere forbedringer for å gjøre det enklere for nybegynnere å velge Slackware. Les annonseringen hvor du vil finne mer informasjon om oppdateringen og nedlastningslenker.

Slackware 13

Den eldste distribusjonen har blitt oppdatert. Slackware 13 tilbyr blant annet KDE 4.2, alternativt Xfce 4.6.1, og Firefox 3.5.2 på toppen av Linux 2.6.29 eller .30. Pakker i Slackware er i de fleste tilfeller bare kildekoden til programmet og et enkelt script for å kompilere.

Slackware 12.1

Slackware, en distribusjon med lang fartstid som er populær blant mange erfarne brukere, har lansert versjon 12.1. Denne bruker Linux 2.6.24.5 og inkluderer Xfce 4.4.2, KDE 3.5.9 på Xorg 7.3. Utviklingsverktøy har også blitt oppdatert betydelig siden 12.0, med Python 2.5.2, GCC 4.2.3. og PHP 5.2.5. Firefox og Thunderbird bruker fortsatt 2.0 serien.

En titt på Wolvix 1.1.0 og Zenwalk 4.6.1

Siden jeg gikk over til Linux for ett år siden har jeg bare holdt meg til de store distribusjonene, da spesielt Fedora Core og Debian/Ubuntu. Denne helgen bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Først ute var Wolvix, en Slackware basert live distro. Det er vanskelig å tenke seg en distribusjon kan beskrives som "sexy" men Wolvix er nok det nærmeste man kommer. Som i navnet, ulvetemaet er gjennomført mørkt og gåtefullt fra oppstart til skrivebord. I følge DistroWatch har Wolvix sitt utspring fra Norge og man kan bare se for seg at ideen til prosjektet tok form i en ensom tømmerhytte langt fra folk en mørk og stormfull natt.

Slackware 12.0 RC1

Slackwares current-changelog kunngjør ferdigstillelse av Slackware 12.0 RC1:)

Slackware 12.0 status

Etter fem måneder med intern utvikling er nå Slackware Current (12.0) klar til testing. Endringene er alt for mange til å nevne her, derfor nevner jeg det viktigste.

Endelig ny maskin

Etter mange års tro tjeneste var det på tide å bytte ut P2'en. Planen var å oppgradere til en billig Pentium 4, men siden jeg skal ha denne maskinen i noen år kunne jeg like godt velge en litt mer high-end CPU. Valget ble Core2.

ntfs-3g veiledninger

Det finnes nå flere måter at man kan skrive til NTFS fra Linux på, felles for dem er at de alle bør behandles med en viss skepsis, men ntfs-3g har ihvertfall fått mange positive tilbakemeldinger. Noen på HowToForge har laget en guide på hvordan man installerer driveren under Ubuntu Edgy.

Intervju med Patrick Volkerding

The Linux Links Tech Show har et 90 minutter langt intervju med Patrick Volkerding. Intervjuet tar for seg myter, fakta og framtiden til Slackware. Anbefales på det sterkeste.

OGG og MP3 tilgjengelig for nedlastning (dessverre ikke så bra kvalitet).