terminal

RTV - For deg som elsker Reddit og Linux

Det er liten tvil om hvorfor Reddit beskriver seg selv som "the front page of the Internet". Her deles interesser og humor, og det foregår gjerne debatter om tabubelagte tema. Antagelig er det også flere her på forumet som har en bruker hos Reddit, og som har funnet svar, vært med i en debatt eller fått opp humøret ved å besøke /r/memes.

Grafiske verktøy for kommandolinjen

makeuseof.com tipser om fem små applikasjoner, i første rekke alternative terminal-emulatorer. Den siste, DragBox, er derimot et interessant konsept for å redusere gapet mellom GUI og terminal. Ofte er dette noe som gjøres med klipp og lim, har du tips om andre programmer som har en slik funksjon?

Linux/Unix kommando referanseark

FOSSwire.com er et nettsted for å å hjelp open source brukere. De har laget et referanseark som du kan laste ned her på engelsk og på norsk. Du er fri til å hente det ned, printe ut og henge opp på veggen der du jobber. Fint å ha tilgjengelig når du jobber med unix systemer. Kan også brukes om du er Ubuntu bruker eller Mac bruker (selv om det er små forskjeller).

Tips for RH/Fedora brukere i Ubuntu

Her er ett par nyttige Ubuntu pakker for Red Hat / Fedora brukere.

Test av forskjellige terminal emulatorer

Martin Ankerln har testet hastigheten på de forskjellige terminal emulatorene. Kort fortalt gruser gnome-terminal og konsole konkurrentene. Noe overraskende, spesielt i forhold til konsollet.