ThinkPad

Ubuntu på en IBM Thinkpad R61i

I mars 2009 anskaffet jeg meg en IBM Thinkpad R61i som ble mitt nye Linux-prosjekt. Jeg har skrevet noen blogginnlegg om erfaringene jeg har gjort med den:

* Nytt Linux-prosjekt

* Lang dags ferd mot Ubuntu 8.04

Thinkpad HSDPA med Telenor - Gode nyheter for Linux

Telenor har inngått en avtale med Lenovo om sponset 3G kort i Thinkpads. Kortet som anvendes er Ericsson Mobile Broadband Module F3507.

Kortet er et PciExpress Mini Card, bruker USB 2.0 grensesnitt og støttes med drivere i Linux og OSX. Det skal også være støtte for mindre relevante operativsystemer fra f.eks Microsoft.

Lenovo Thinkpad - massiv oppdatering på gang?

Det ser ut til at Lenovo kommer med heftige oppdateringer av sine Thinkpadmodeller, skal man tro Gizmodo.

Endel av Thinkpadene i dagens sortiment er sertifisert av RedHat og Novell, og det vil nok være mange av de nye modellene som blir aktuelle som Linuxmaskiner.

Lenovo T61p ThinkPad toppmodell sertifisert for Linux

Lenovo slapp 10. juli pressemeldingen om deres nye, bærbare toppmodell T61p ThinkPad, med forventet leveranse senere i juli måned. T61p er Lenovos hittil kraftigste bærbare og defineres som en mobil arbeidsstasjon for dataintensive oppgaver og for 3D grafikk. Den har 15,4" bredskjerm, NVIDIA Quadro FX 570M grafikkprosessor og er basert på Centrino Pro plattformen. Flere tekniske spesifikasjoner finnes i Lenovos nyhetsmelding eller svenske Datormagasinet