utdanning

1,5 millioner spanske elever på Ubuntu innen utgangen av året

Den sørvestlige provinsen Andalusia i Spania deler om dagen et problem med resten av Sør-Europa: trange økonomiske budsjetter. Det er en av grunnene til at de nå går nye veier i skolesektoren for å spare penger. Canonical og Istrol (selskapet bak Ubuntu og deres lokale partner) har rullet ut Guadalinex EDU—en lokalt godkjent variant av Ubuntu for utdanningsformål—på 220 000 skolemaskiner i provinsen.

Matterhorn 1.0 lansert

The OpenCast Community har lansert Matterhorn 1.0 som er et multimedia rammeverk med tilhørende applikasjoner utviklet for å forevige blant annet forelesninger med relatert dokumentasjon.

Nei takk til gratis software fra Microsoft

Avisen New Zealand Herald publiserte i dag en artikkel om nyåpnede Albany Senior High School som takket nei til "gratis" programvare fra Microsoft og valgte en kombinasjon av Mandriva på serverne og Ubuntu på de personlige maskinene.

Skolelinux 10. - 13. oktober

Mandag 13. oktober avholdes brukerkonferanse for Skolelinux på Universitetet i Oslo. I forkant av konferansedagen avholdes en todagers samling for utviklere. Testing og oversetting er viktige punkter på programmet, så det er mulig å bidra selv om du ikke kan programmere.

Skolelinux 3.0 "Terra" er utgitt!

Så var endelig Skolelinux 3.0 er klar. Denne utgivelsen av Skolelinux er gjort gjennom utrettelig samarbeid på tvers av landegrenser og med omfattende støtte fra regionale og nasjonale prosjekter i Tyskland, Spania, Frankrike og Norge. Skolelinux-prosjektet er internasjonalt nå en del av Debian under navnet DebianEdu. Flere prosjekter i en rekke land gir nå ut tilleggsfunksjonalitet for lokal bruk av Skolelinux. Skolelinux støtter nå mer enn 50 språk.

Japan vurderer å migrere 400.000 skolemaskiner.

Japans offentlige kringkasting, NHK, annonserte nylig at den japanske handel- og finansministeren planlegger å introdusere GNU/Linux for klasserommene over hele landet i nær framtid. I følge den japanske websiden Gyaku.