video

VLC 2.0 "Twoflower"

VLC (VideoLAN Client) har etter flere års utvikling kommet ut i versjon 2.0. VLC sin gode støtte for videoformater og kilder, kombinert med et enkelt brukergrensesnitt, har gjort den til førstevalget for mange. Dette gjelder ikke bare på Linux,

HandBrake 0.9.5 sluppet

HandBrake har, etter over et års utvikling, blitt sluppet i ny versjon med versjonsnummer 0.9.5. HandBrake er program for å konvertere mellom ulike videoformater som .avi, .m4v, .mkv etc. og er utgitt som fri programvare.

Voddler får ikke lov å lage linux-klient

Opprinnelig sa Voddler at de utviklet en linux-klient, men plutselig ble det avsluttet.

Her er begrunnelser fra Voddler-ansatte:

Først sier Marie:
"It is under development but I cannot give you a specific date when it will be released. Just hang in there and eventually it'll be ready for launch."

Det gikk ikke mange månedene før følgende kommentar kom fra Carmit:

USB3 isokron overføring

Linux tilhengere slo seg litt på brystet da Linux kjerne 2.6.31 var det første OSet med USB 3.0 driver tilgjengelig. Men det viser seg å være en sterk begrensning bak scenen.

Blackmagic Design har kommet med Linux støtte for flere av sine videoredigeringsprodukter. Derfor forundret det meg at de for sitt nyeste HD video produkt, "Intensity Shuttle" med USB3, bare oppgir Windows som kompatibelt OS. http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/techspecs/

Jeg tok det opp med deres utviklingsavdeling og fikk svar som følger:
Despite getting in early with basic USB3, Linux doesn't yet support USB3 isochronous transfers which are required to stream at high bandwidth.
USB3 isokron overføring er altså nødvendig i tidskritiske systemer som ukomprimert HD-video med stor overføringshastighet.

Nå har jeg også fått bekreftet fra Greg K.H. at heller ikke 2.6.34 vil ha støtte for usb3 isokron overføring. Patchene for Linux er ennå ikke ferdig. AMD og Intel arbeider med og tester fremdeles disse egenskapene, så det kan bli kernel 2.6.35 eller senere, dessverre.

http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/usb4.htm#Isochronous
http://www.advancedimagingpro.com/print/Advanced-Imaging-Magazine/USB-30--The-Next-Chapter-in-the-Great-Interface-Debate/1$6599

Video og lisenser

Jeg likte dette blogginnlegget om videokodeks og hvordan disse påvirker også den som skramler sammen slikt på egenhånd.

Kommentarene kan også være av interesse.

AipTek Pencam 3-in-1 to work under Ubuntun Karmic Koala

Plug in your pencam and close whatever dialogs that may appear on your screen. Open a terminal and do the following.

USER=your_username
sudo rmmod stv680 videodev v4l1_compat
sudo modprobe stv680
sudo usermod -G video $USER

Videonettsteder med åpne format

Som også nevnt i min tidligere blogg,
Blant nyhetene i Firefox 3.5 finnes støtte for HTML5 lyd og video elementer, inklusive innebygget støtte for Ogg og WAV format.

Blackmagic Design med Linux-støtte

En gladnyhet til entusiaster som har Linux og video/redigering som hobby eller endog som yrke.:

En artig Linux video

En artig Linux videosnutt i disse våryre slipptider.
Med dens sjarm og eksepsjonelle Stereo glemmes selv Mono :)

Standardisering på åpne medieformat

Iflg artikkel i digi. no har standardiseringsrådet kommet med forslag til åpne medieformat for lyd, bilde og video på offentlige nettsteder. Dette kommer i tillegg til tidligere foreslåtte standardformat for kontordokumenter.
digi.no